Kreće Superliga

Riječke odbojkašice protiv Brda u subotu otvaraju novu sezonu

Ivan Volarić

Ana Grbac i Anja Žarković stigle su na Trsat ovoga ljeta/M. GRACIN

Ana Grbac i Anja Žarković stigle su na Trsat ovoga ljeta/M. GRACIN

Nije lako ponoviti prošlu sezonu, letvica je visoko Napravio se prošle sezone sjajan posao, rezultat je fantastičan i teško će to biti ponoviti. Treće mjesto u državi je stvarno respektabilno. Krešo je visoko postavio letvicu! – kaže trener Igor Lovrinov



RIJEKA Odbojkašice Rijeke ukrasit će dvostruki odbojkaški program na Trsatu ove subote na otvaranju Superlige. Odbojkaši Rijeke će od 17 sati ugostiti Sisak, a odbojkašice dva i pol sata kasnije nove prvoligašice – Brda.


– Nismo bili poziciji da se bahatimo u prijelaznom roku, ako netko želi doći, vrata su mu otvorena – rezimira Igor Lovrinov, povratnik na mjesto prvoga trenera riječkih odbojkašica, »promet« u svojoj svlačionici tijekom ovoga ljeta.


– Došla nam je Anja Žarković (iz Drenove op. a.) i to je ono što sam htio jer još na proljeće sam znao da kapetanica Ivana Šćulac odlazi – nastavlja Lovrinov. – Dakle, želio sam da imamo alternativu za tu poziciju. Došle su nam Ana Grbac i Ivana Miloš Prokopić, reprezentativke i to je super – bonus. Međutim, stvarno ne znam što će od svega toga skupa biti. Dakle, to je naša realnost i s time se moramo nositi. Bit će dosta teško nadomjestiti odlazak Ivane Šćulac jer ona je jaki napadač i tu će sigurno biti problema, a to se vidjelo i na posljednjem pripremnom turniru u Zadru. Međutim, ne možemo iz ove kože. Idemo dalje, trudimo se, radimo i napravit ćemo najviše što možemo.





Grbac i Miloš 


Ana Grbac i Ivana Miloš Prokopić su u iščekivanju novog inozemnog angažmana licencirane za svoj nekadašnji klub, ali to ne znači da će zaigrati već ove subote.


– Licencirane su i mogu igrati, međutim, moramo se dogovoriti što i kako. Sve je tu još otvoreno. Nismo sve definirali i precizirali – rekao je Lovrinov i objasnio kako njegove igračice u novu sezonu ulaze bez nekih izraženih rezultatskih imperativa.


– Ne može biti imperativa. Da bi postojao imperativ, moraš za to nešto dati. Primjerice, uložili smo u vas toliko i toliko pa zauzvrat tražimo toliko i toliko. Međutim, s obzirom da toga nema, nema ni imperativa. Treniramo stvarno odlično, cure su redovite, traže jutarnje treninge i s te strane nemam što prigovoriti. Ovo je naša realnost i moramo se s time nositi. Djevojke su vrlo sportski orijentirane, sve ovo gledaju kroz mogućnost individualnog napretka i tako se odnose. I što se toga tiče stvarno sam više nego zadovoljan.


Mladost favorit


Lovrinov se nakon dvije godine vratio na klupu u ulozi prvoga trenera nakon što je prepustio tu funkciju svojem pomoćniku Kreši Juriću. Većinu ovih djevojaka Lovrinov je uveo u prvu ekipu, a sada ih je ponovo preuzeo – zrelije, iskusnije i sigurno kvalitetnije nego prije dvije godine.


– Napravio se prošle sezone sjajan posao, rezultat je fantastičan i teško će to biti ponoviti. Treće mjesto u državi je stvarno respektabilno. Krešo je visoko postavio letvicu!



Zagrebačka Mladost je po običaju favorit prvenstva.


– One su tradicionalni favoriti, daleko ispred nas. Novi prvoligaši Brda i Vukovar, baš ih imamo u prva dva kola, unijet će novu energiju u ligu. To će biti vrlo neugodna gostovanja. Idemo utakmicu po utakmicu pa kako bude… – zaključio je Lovrinov.


Riječanke ove subote imaju prvenstvenu premijeru, potom gostuju u Vukovaru, a onda slijedi domaći derbi protiv Mladost. Kako sada stvari stoje, ta utakmica će se odigrati u ponedjeljak, 22. listopada, u izravnom TV prijenosu. Svako kolo prenosit će se derbiji, što znači da bi Riječanke mogle češće gostovati na malim ekranima.


Inače, kao i muška, tako će se i ženska Superliga ove sezone proširiti za dva kluba. Ispasti može tek posljednja ekipa i to ukoliko izgubi u kvalifikacijama od trećega iz Prve lige, u odbojkaškom slučaju drugog ranga natjecanja.