Superliga odbojkašica

Riječke odbojkašice dočekuju Mladost s vjerom u iznenađenje

Denis Frančišković

Natalia Tomić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Natalia Tomić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Vjerujemo u sebe, igramo doma i bilo bi lijepo da to učinimo. Ove sezone igramo puno bolje doma nego u gostima i tu vidim neku našu šansu – tvrdi Natalia Tomić



RIJEKA Odbojkašice Rijeka Croatia osiguranja večeras (19 sati) se na trsatskom parketu opraštaju od drugog dijela skupine jedan i to malim derbijem s Mladosti. Susret je to u kojem su »mladostašice« papirnate favoritkinje, za Riječanke posebno bitan u hvatanju »posljednjeg vlaka« u borbi za treću startnu poziciju. Zagrepčanke s 27 bodova, naime, uvjerljivo vode u Superligi bez poraza, dok za preostala tri mjesta konkuriraju Olimpik (13 bodova) te Kaštela i Rijeka sa po 10 bodova. Cilj je, naravno, izbjegavanje četvrte pozicije koja u konačnici donosi polufinani sudar s Mladosti. 


Riječanke su šansu da zakompliciraju poredak propustile prošlog vikenda u Kaštel Starom kad su nakon dojmljive igre i domaće pobjede od 3:1, neočekivano lako posrnule kod Kaštele (0:3). Rezultatski dobro su parirale samo u prvom setu (23:25).



Odbojkaši Rijeke i četvrti put ovoga prvenstva igraju protiv aktualnog i vjerojatno novog prvaka zagrebačke Mladosti. Riječani su u posljednja dva domaća susreta s Mladostašima ostavili dobar dojam, uzeli su pritom i jedan set što uz nedavnu pobjedu u derbiju protiv Mladosti Ribole Kaštele može poslužiti kao svojevrsno ohrabrenje pred gostovanje u zagrebačkom Domu odbojke.




– Idemo se boriti, odigrati pravu tekmu. Stvarno ne vidim razloga zašto ne bismo odigrali dobru utakmicu – govori trener Velimir Liverić koji bez obzira na činjenicu da su »mladostaši« veliki favoriti, neće sa sobom ponijeti »bijeli zastavu«.


Riječani će »jednim uhom« biti u Osijeku gdje Mursa, također od 18 sati, dočekuje Mladost Ribolu Kaštelu. Riječani su na bod od drugoplasiranih Kaštelana… (I. VO.)



– Nije nam funkcionirao niti jedan aspekt igre, a očekivali smo pobjedu. To nam je škola za ubuduće – kaže Natalia Tomić koja je nanizala čak 20 poena u slavljeničkog večeri protiv Dalmatinki. – Prijem nam je bio loš, nekako sve se loše posložilo u toj utakmici.


Protiv Mladosti se teško vaditi, ali ne i nemoguće. Pokazale su to upravo odbojkašice Olimpika i Kaštele koje su Zagrepčankama uzele po dva seta.


– Naš cilj je također uzeti barem jedan bod, a potom u posljednjem kolu ići na pobjedu protiv Olimpika. U tim utakmicama uvijek smo dosta »nabrijane«, dobro smo se spremale kroz tjedan i vjerujem da možemo dobro odigrati i parirati gošćama. Sve smo na okupu, izuzev Ivane Šćulac koja je poslovno u Zagrebu, ali i tamo trenira te kod nas odradi jedan trening prije utakmice. S Ivanom nema problema… – dodaje Tomić.


Kako iznenaditi Mladost koja je kvalitetnija i jako dobro pokrivena na svim pozicijama?


– Bit će to teško, posljednja tri puta nismo uspjele. No, vjerujemo u sebe, igramo doma i bilo bi lijepo da to učinimo. Ove sezone igramo puno bolje doma nego u gostima i tu vidim neku našu šansu. Ozračje je super, dobro treniramo – zaključuje Natalia Tomić.