Poraz Riječana

Prva utakmica polufinala doigravanja odbojkaša: Mladostaši uvjerljivi

Ivana Vaupotić

DOBAR OTPOR  – Luka Lasić / Foto M. GRACIN

DOBAR OTPOR – Luka Lasić / Foto M. GRACIN



ZAGREB Prva utakmica polufinala doigravanja odbojkaša: Mladost – Rijeka 3:0 (25:15, 25:18, 25:22). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 50. Suci: Bajrić, Muha (oba Osijek).


MLADOST: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević (L), Hanzić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić, Anić (L).


RIJEKA: Pavlović, Ličina, Lešić, Jurišić, Martić, Čule, L. Lasić, Colnar, Smiljanić (L), Bonevski.


Prva utakmica polufinala doigravanja državnog prvenstva odbojkašima »Rijeke« je donijela saznanje da su najvjerojatnije stigli do kraja puta. Naime, »Mladost« se u Domu odbojke Bojan Stranić postavila kako i dolikuje favoritu, dominantno i superiorno. Po svemu sudeći, Zagrepčani su jako dobro naučili lekciju iz iste faze natjecanja u prošloj sezoni, kada su ih  Riječani senzacionalno pobijedili u Zagrebu.Već u startu se dalo naslutiti kako će se utakmica razvijati. Zagrepčani su osvojili prva dva poena, »Rijeka« je izjednačila, a zatim je počela ponirati. Jednostavno, napadački repertoar »Mladosti«, predvođene razigranim Markom Sedlačekom, bio je prekrupan zalogaj za goste. Za nešto manje od dvadeset minuta domaća momčad stigla je do prvog seta. Zapravo, već tu se dalo naslutiti da se »Rijeka« neće dobro provesti u Zagrebu. Doduše, gosti su na početku drugog seta pokazali da se ne namjeravaju samo tako predati, no borbenost i želja teško su mogli nadoknaditi razliku koju su činili iskustvo Inoslava Krnića i smečerski potencijal »Mladosti«. Vrlo brzo Zagrepčani su počeli nizati poene i stvarati prednost koja je bila nedostižna za suparnika.Nakon što je »Mladost« superiorno osvojila drugi set, svima u dvorani je bilo više nego jasno da se neće ponoviti iznenađenje iz polufinala doigravanja prošle sezone. Zapravo, u tim je trenucima konačni ishod mogao je promijeniti samo nevjerojatan pad u igri »Mladosti«, a to bi već spadalo u domenu znanstvene fantastike. Osim toga, na odbojkašima »Rijeke« moglo se vidjeti da je i njima jasno kakav je raspored snaga u ovoj utakmici. Uspješna serija Sedlačekovih servisa na početku trećeg seta »Mladosti« je donijela prednost i utabala put prema pobjedi. Istina, Riječani su i dalje pružali snažan otpor, boreći se za svaki poen, ali nisu uspijevali parirati raspoloženom suparniku kojeg je do pobjede odveo Sedlačekov smeč. Druga utakmica polufinala doigravanja na rasporedu je ove subote u Rijeci.Rezultat druge polufinalne utakmice: Mladost RK – Mursa 3:0 (25:13, 25:22, 25:14).