Domaći blok

Poraz riječkih odbojkaša: ”Mladost” pobijedila ”Rijeku”

Ivana Vaupotić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



ZAGREB Mladost Proenergy – Rijeka 3:1 (25:27, 25:22, 25:22, 25:20). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 50. Suci: Perić i Gvozden (obojica Zagreb).


MLADOST: Kos, Sabljak, Mikačević, Hanžić, Bakonji, Sedlaček, Strahija, Vujović, Prlić, Marelić, Brčić, Dukić.


RIJEKA: Pavlović, Ličina, Jurišić, Osojnak, Čule, Đorđević, Lasić, Banko, Janjanin, Smiljanić.




Uraganski početak Riječanima je nakon samo tri minute igre donio velikih pet poena prednosti (6:1), a takav razvoj događaja natjerao je trenera »Mladosti« Tomislava Mišina na ekspresno traženje minute odmora. Savjeti s klupe nisu pomogli, gosti su nastavili u istom ritmu sve do završnice prvog seta. Tu je »Mladost« stigla do prvog izjednačenja (22:22), ali Riječani su ipak stigli do početne prednosti u setovima.


Gosti su u nastavku zadržali dobar ritam, a »Mladost« se trgnula kada je Mišin na poziciju tehničara uveo Krunoslava Strahiju umjesto Bernarda Bakonjija. Povrh toga, proradio je i domaći blok. U takvom rasporedu snaga Zagrepčani su preuzeli konce igre u svoje ruke i brzo su stigli do drugog seta i izjednačenja.


Kako je utakmica odmicala, tako je bilo sve očiglednije da je Strahija »Mladosti« donio dodatnu vrijednost u igri. Doduše, Riječani su stalno bili tu negdje u rezultatskoj blizini, ali nikako nisu uspijevali spojiti seriju poena koja bi im dala impuls za nešto više. Nakon što je osvojila treći set, domaća momčad na istoj je razini odradila i zadnju dionicu te stigla do pobjede.