Bolje od Osječanki

Odbojkašice Rijeke CO savršeno otvorile sezonu

Kristian Sirotich

ODLIČNA PREDSTAVA – Ivana Šćulac, Astrid Popić i Natalija Tomić / Snimio Marko GRACIN

ODLIČNA PREDSTAVA – Ivana Šćulac, Astrid Popić i Natalija Tomić / Snimio Marko GRACIN

Utakmica 2. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Osijek 3:1 (25:14, 19:25, 25:22, 25:15)



RIJEKA Utakmica 2. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Osijek 3:1 (25:14, 19:25, 25:22, 25:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 150. Suci: Bingula i Vedriš (oba Zagreb). Delegat: Maksimovski (Križišće).


RIJEKA CO:  Cvitković, A. Popić 12, Barać 5,  Fabulić (L), Tomić 14, Milosavljević, Boban 10, T. Popić, Francetić, Šćulac 15, Mioč 6, Cvijić (L).


OSIJEK: Đurić, Mateković 10, Babić 10, Sučić 9, Štebih, Krivić 6, Grahovac 4, Bilić 9, Šimunec (L), Zirn 1, Miličević, Gadžić.




Napad poeni: Rijeka CO 49, Osijek 35. Blok poeni: Rijeka CO 4, Osijek 10. Servis poeni: Rijeka CO 9, Osijek 5. Servis greške: Rijeka CO 7, Osijek 9. Neforsirane greške: Rijeka CO 16, Osijek 22.


Sara Barać u pravom je trenutku uočila veliku rupu u polju suparnica i sjajnim kuhanjem, trećim u posljednjoj dionici u kojoj je bila izuzetno inspirirana,  donijela je domaćim djevojkama meč loptu, koju je nekoliko trenutaka kasnije u pobjedu pretvorila Natalia Tomić. Riječanke su poletjele jedna drugoj u zagrljaj, savršeno otvaranje  sezone, prve u društvu najboljih nakon pet godina, valjalo je dostojno proslaviti.


Neće se domaća premijera u Superligi pamtiti po nekoj nevjerojatno lijepoj odbojci, ali su Riječanke odigrale neke nevjerojatno dobre dionice. I možda zbog toga same sebe zavarale. Kao što je to bio slučaj s prvim setom i nastavkom utakmice.


Riječanke su savršeno otvorile utakmicu, za prikazano u prvom setu,  izuzme li se nekoliko uvodnih nesigurnosti na prijemu servisa, teško da bi treneri Krešimir Jurić i Igor Lovrinov mogli pronaći i najmanju zamjerku. No, onoga trenutka kada su Osječanke malo konsolidirale redove, podigle razinu igre utakmica je poprimila očekivano neizvjesne tonove. Osječanke su relativno lako uspjele poravnati omjer, ali je na sreću domaćih djevojaka  njihova igra i dalje bila opterećena brojnim pogreškama (ukupno su darovale 31 poen), a domaće su djevojke to znalački koristile. Istina, griješile su i Riječanke, ali su Osječanke bile zaista široke ruke. Naročito u trećem i u prijelomnim trenucima četvrtoga seta, dok je rezultat još bio u koliko-tolikom egalu.


U domaćim redovima teško je izdvojiti djevojku koja je imala značajniji doprinos, učinak se nekako podjednako rasporedio na postavu koja je odradila čitavu utakmicu. Od libera Barbare Fabulić, koja je na trenutke djelovala izuzetno pouzdano u obrani i na prijemu, preko Sare Barać, za koju i dalje ne postoji izgubljena lopta i koja je oduševila lucidnim potezima u posljednjoj dionici, do Astrid Popić, Lee Boban (odlične na servisu i bloku, pouzdane u napadu), Ane Mioč (prijem više nego solidan, riješila nekoliko važnih lopti), Natalije Tomić (sjajna u napadu) do standardno silovite Ivane Šćulac (najučinkovitija igračica).


Sve su dale doprinos i sve su gotovo podjednako zaslužne za pobjedu što ih je i nakon drugog kola ostavila u samom vrhu Superlige. Lijepo je opet vidjeti Riječanke na vrhu.