Mursa na Trsatu

Odbojkaši Rijeke žele pobjedom zasjesti na prvo mjesto

Ivan Volarić

Svi žele naš skalp, tako je bilo prijašnjih sezona, a tako će biti i ubuduće. Nastojat ćemo nastaviti naš pobjednički niz – govori Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša



RIJEKA U redovima odbojkaša Rijeke ne bježe od uloge favorita u današnjem (17 sati, Trsat) derbiju 3. kola Superlige, koji na parket Dvorane mladosti donosi vodeću Mursu.


– Igraju prvi i drugi, dakle riječ je o pravom derbiju. Nosimo u taj ogled ulogu favorita jer igramo doma. Osim toga, igramo dobro i ne vidim razloga da ne idemo na pobjedu. Neće biti lako. Svi žele naš skalp, tako je bilo prijašnjih sezona, a tako će biti i ubuduće. Nastojat ćemo nastaviti naš pobjednički niz – govori Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša.


Mursa je u ljetošnjem prijelaznom roku ostala bez nekoliko igrača, no određene promjene doživio je i riječkih kadar. U oba slučaja, sudeći prema rezultatima u prva dva kola, to nije ostavilo dubljega traga na momčadi.




– Otišla su im dva glavna igrača, ali to ne znači da ovi drugi koji su ulazili nisu kvalitetni. Sve su to dečki koji su bili u kadru i prošle sezone. Imaju prvoligaškog iskustva, a sada su dobili priliku i sigurno da se žele dokazati treneru. Neupitno je da će gristi do maksimuma, ali i mi ćemo!


Naravno da je svaki navijač više na tribinama dobrodošao.


– Pozivamo navijače, u prvom kolu je bilo relativno dobro, nadamo se da će biti i u drugom! Termin je idealan, 17 sati – poručio je Liverić.


Trener Osječana Zvonimir Bogdanović pokušat će danas na Trsatu dobiti još jedan dvoboj protiv sina Davora, koji je ljetos pojačao riječke redove. Kaže Davor da će ovoga puta dvoboj s ocem otići na njegovu stranu.


– To on kaže! – znakovito će odgovoriti trener Osječana. – Ekipa nam je u ljetnoj stanci doživjela određene promjene, međutim, unatoč tome smo dobro izgledali u prva dva kola. Svjesni smo da je Rijeka favorit na svojem parketu, ali to ne znači da dolazimo s bijelom zastavom – rekao je Zvonimir Bogdanović.