Liga za prvaka Superlige

Odbojkaši ‘Rijeke’ poraženi na gostovanju kod ‘Mladosti’

Ivana Vaupotić

PREVELIKA PREPREKA – Odbojkaši »Rijeke« nisu uspjeli zaprijetiti »Mladosti« / Snimio Sergej DRECHSLER

PREVELIKA PREPREKA – Odbojkaši »Rijeke« nisu uspjeli zaprijetiti »Mladosti« / Snimio Sergej DRECHSLER

Mladost – Rijeka 3:0 (25:18, 25:12, 25:11)



ZAGREB Dom odbojke Bojan Stranić: Mladost – Rijeka 3:0 (25:18, 25:12, 25:11). Gledatelja: 20. Suci: Ramić, Pavičić (oba Sisak).


MLADOST: Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević (L), Hanzić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić, Anić.


RIJEKA: Pavlović, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, L. Lasić, Banko, D. Lasić, Smiljanić (L), Jurčević.




Gostovanje kod »Mladosti« nije donijelo puno dobroga odbojkašima »Rijeke« koji su parket napustili nakon nešto više od sat vremena igre. Zagrepčanima je bila dovoljna 61 minuta za kršenje suparnika koji im nije mogao ni zaprijetiti.


Uvod u utakmicu ponudio je izjednačenost tijekom prvih trinaest odigranih poena. Nakon toga »Mladost« je iskoristila priliku za mali rezultatski bijeg (9:6). Riječani su brzopotezno uhvatili priključak i vratili neizvjesnost (11:11), no zatim su ekspresno iscurili na pet poena zaostatka (17:12). Blok »Mladosti« u tim je trenucima za njih predstavljao nepremostivu prepreku.


Početak drugog seta donio je presliku prvog jer obje su momčadi naizmjence osvajale poene. No, »Mladost« je stigla do male prednosti (7:4) nakon serije servisa Marka Sedlačeka. Za razliku od prvog seta, Riječani ovoga puta nisu uspjeli uhvatiti priključak. U dva navrata su stigli do minimalnog zaostatka (9:8, 10:9), ali više od toga nisu mogli. Štoviše, od idućih dvanaest poena, »Mladost« je osvojila deset (20:11), čime je otklonila sve dvojbe.


Nakon toga se gostujuća momčad pretvorila u rijeku ponornicu. Zagrepčani su nemilosrdno mljeli u istom ritmu, a »Rijeka« više nije imala ni snage ni moći za privremenu izjednačenost na početku trećeg seta. Vrlo brzo Zagrepčani su odjurili na pet poena prednosti (7:2), i tu je gledateljima bilo više nego jasno da samo moraju pričekati konačnu egzekuciju.