Ičići Masters Open

ODBOJKAŠKI SPEKTAKL Sara Radanović i Valentina Vrbanc, te Jan Pokeršnik i Najc Zemljak opet osvojili Ičiće

Ivan Volarić

Detalj sa ženskog finala/S. DRECHSLER

Detalj sa ženskog finala/S. DRECHSLER

U muškoj konkurenciji i ove su godine slavili Slovenci Jan Pokeršnik i Najc Zemljak, a u ženskoj Zagrepčanke Sara Radanović i Valentina Vrbanc. Tisuću gledatelja se dobro zabavilo prateći završne mečeve, odigrane po velikoj vrućini 



IČIĆI Slovenci Jan Pokeršnik i Najc Zemljak u muškoj, odnosno Zagrepčanke Sara Radanović i Valentina Vrbanc u ženskoj konkurenciji i ove godine su osvojili Ičići Masters Open, najugledniji hrvatski turnir u odbojci na pijesku. Oko tisuću gledatelja (unatoč TV prijenosu) natiskalo se oko glavnog terena u Ičićima i svjedočilo nedjeljnim završnim dvobojima, odigranima po velikoj vrućini, koji su donijeli očekivane rezultatske epiloge. Slovenski par Pokeršnik – Zemljak opravdao je ulogu favorita. U polufinalu su se relativno lako obračunali sa srpsko-bosanskom kombinacijom Gavrilov – Šormaz, a u finalu su bez većih problema nadigrali svojega sunarodnjaka Črtomira Bošnjaka koji je na ovom turniru bio partner Splićaninu Ivanu Zeljkoviću (Bošnjak je uskočio uslijed ozljede Varaždinca Filipa Silića). Susret za treće mjesto nije odigran, Pavlović i Pribanić su predali meč zbog ozljede. Ženski finale je donio nešto više uzbuđenja, ali najbolje hrvatske “pjeskašice” Sara Radanović i Valentina Vrbanc nisu dozvolile da ih iznenade Beograđanke Nina Škarić i Aleksandra Aleksić. 


– Jako smo sretne i ponosne što je finale otišlo na našu stranu. Bilo je jako vruće, naše suparnice su jako iskusne i izvrsne igračice. Nadamo se da smo zadovoljile publiku – govorila je Sara Radanović nakon još jednog ičićanskog finala iz kojega je izašla pobjednicom.


Rezultati polufinala, odbojkaši: Pokeršnik/Zemljak – Gavrilov/Šormaz 2:0 (21:11, 21:14), Pavlović/Pribanić – Zeljković/Bošnjak 1:2 (21:17, 18:2, 10:15). Za treće mjesto: Gavrilov/Šormaz – Pavlović/Pribanić 2:0 (b.b.); Finale: Pokeršnik/Zemljak – Zeljković/Bošnjak 2:0 (21:16, 21:14).Odbojkašice, polufinale: Radanović/Vrbanc – Skarlnovik/Pešić 2:0 (21:9, 21:14), Škarić/Aleksić – Žužek/Špoljarić 2:0 (21:12, 21:19); Za treće mjesto: Skarlovnik/Pešić – Žužek/Špoljarić 2:0 (21:13, 21:10); Finale: Radanović/Vrbanc – Škarić/Aleksić 2:0 (21:14, 21:15).