Superliga odbojkaša

ODBOJKAŠKA FEŠTA Veliko riječko srce presudilo Kaštelanima u neizvjesnom derbiju na Trsatu

Ivan Volarić

Marko Ličina i Luka Lasić u riječkom bloku koji je bio previsok za goste/Foto S. JEŽINA

Marko Ličina i Luka Lasić u riječkom bloku koji je bio previsok za goste/Foto S. JEŽINA

Nešto manje od dva sata igre trebalo je Riječanima da u derbiju drugi put ove sezone svladaju Kaštelane, primaknu im se na bod zaostatka uoči posljednja dva kola pred doigravanje, ali u prvom redu da još jednom pokažu kako se brojne teškoće (ozljede i izostanci) mogu nadvladati borbenim pristupom na granici fanatičnosti. Veliko riječko srce i momčadski duh su na kraju presudili favoriziranim gostima.



RIJEKA Semafor je pokazivao 22:22 u četvrtom setu. Riječani su prokockali čak šest poena prednosti (20:14), doveli su u pitanje dobivenu partiju. Malo dekoncentracije na prijemu, nekoliko pravovremenih gostujućih blokova i dvije, tri lopte koje su završile u autu vratile su rezultatsku neizvjesnost na parket Dvorane mladosti. Stvari je u svoje ruke uzeo uz Luku Osojnaka najbolji pojedinac na susretu – Davor Bogdanović. Prvo je prošao te uz pomoć bloka osvojio poen za 23:22, pa su Kaštelani »upecali« u mrežu za prvi set-meč loptu (24:22). Bogdanović je pokušao sve završiti atraktivno, jednim od brojnih aseva, no lopta je bila zamalo preduga (24:23). Ništa zato. Drugu meč loptu nije propustio. Riječka petnaestica se nakon prijema gostujućeg servisa vinula u zrak, lopta očešala gostujući blok i otišla izvan granica igrališta, a šestotinjak gledatelja pljeskom nagradilo silan trud riječkih odbojkaša koji su se našli u pobjedničkom zagrljaju.


Momčadski duh


Nešto manje od dva sata igre trebalo je Riječanima da u derbiju drugi put ove sezone svladaju Kaštelane, primaknu im se na bod zaostatka uoči posljednja dva kola pred doigravanje, ali u prvom redu da još jednom pokažu kako se brojne teškoće (ozljede i izostanci) mogu nadvladati borbenim pristupom na granici fanatičnosti. Veliko riječko srce i momčadski duh su na kraju presudili favoriziranim gostima. Treba naravno podcrtati i još jedno sjajno izdanje Bogdanovića, potom Osojnaka, pa probuđenog Pavlovića… Nekoliko stotina mladih riječkih odbojkaša i odbojkašica na tribinama moglo je uživati u dobroj odbojci, ali prvom redu se uvjeriti kako se pošten odnos prema lopti uvijek u sportu isplati.


Sudačke odluke


Riječani su prvi set odigrali u jednom dahu. Odvojili su se kod 12:12 i bez većih problema odjurili do početnog vodstva u setovima. Drugi set je donio drugu priču. Gosti su u toj dionici pokazali da nisu zalud na drugoj poziciji. Doduše, kada se lomio rezultat (15:15) suci su, ispostavilo se nakon pregleda TV snimke, donijeli dvije krive odluke i oštetili domaće. Dvije lopte su na kraju prelomile set. No, igrači Velimira Liverića nisu gubili glavu. Iskazali su u trećem setu silnu mentalu stabilnost. Bio je to set samo za one najvršćih živaca, gostima su popustili u samom finišu. Izbacili su dvije lopte u aut kod vodstva Rijeke 23:22.





Utakmica 10. kola I. skupine II. dijela Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost RK 3:1 (25:20, 23:25, 25:22, 25:23). Dvorana mladosti. Gledatelja: 600. Suci: Vedriš i Kramar-Šandi.


RIJEKA: Pavlović 11, Stanić, Ličina 2, Osojnak 18, Krmpotić, Marković, L. Lasić 7, Banko (L), D. Lasić, Janjanin 1, Bogdanović 23, Jurković (L), Smiljanić 4, Colnar.


MLADOST RK: Višić 9, Rupert 9, Perić 11, Kulušić, Matoković 17, Krivić, Šuker 5, Zeljković 7, Cikojević, Pervan (L), Palić.