Odbojka

Nemoguća misija Drenove, dvije Rijeke love polufinala

Kristian Sirotich

Foto: Damir Škormrlj

Foto: Damir Škormrlj



RIJEKA Pred odbojkašicama Drenove i Rijeke CO i odbojkašima Rijeke danas su prilično izazovne natjecateljske obaveze. Djevojkama Drenove od 19 sati na Kozalu dolaze aktualne državne prvakinje, ekipa Marina Kaštele, djevojakama Rijeke CO u isto vrijeme na Trsat dolazi ekipa Kaštela Cemexa, dok odbojkaši Rijeke od 20 sati u Zagrebu gostuju kod Medicinara. Riječ je o četvrtfinalu hrvatskoga Kupa, fazi natjecanja u kojoj se igra samo jedna utakmica, odnosno nakon koje pobjednik ulazi direktno u polufinale.


Kada je o Drenovi riječ onda bi sve osim uvjerljive pobjede Marina Kaštela moglo biti svrstano u rubriku prvoklasnog iznenađenja. Međutim, iako se djevojke trenera Ilije Matića nalaze pred nemogućom misijom u njihovoj ih dvorani nitko nema pravo podcijeniti. Rasterećene bilo kakvog imperativa Drenovljanke će sigurno željeti ostaviti itekako pozitivan dojam.


Pravo na podcjenjivanje suparnika nemaju niti odbojkaši Rijeke, koji su ove sezone već jednom poraženi od Medicinara u Zagrebu. Žele li izabranici trenera Velimira Liverića ove sezone nastaviti tamo gdje su prošle stali onda se plasman u polufinale Kupa polako nameće poput imperativa. Riječani su minuloga vikenda poraženi od zagrebačke Mladosti, jedini poraz prije toga nanijeli su im upravo »medicinari«. Današnja će utakmica biti najbolja prilika da dokažu da je taj poraz bio samo plod lošeg dana.




Na papiru najneizvjesnija utakmica svakako bi se mogla odigrati na Trsatu, gdje Riječanke dočekuju Kaštelu Cemex. Sjajne djevojke trenera Krešimira Jurića svoje su suparnice nedavno uvjerljivo nadigrale na njihovu parketu, ponove li igru iz tog susreta niti za ishod večerašnjeg susreta ne bi trebale strahovati. A motiva im, jer u pitanju je ulazak u polufinale Kupa, zasigurno neće nedostajati.


– Iskreno, vjerujemo da možemo ući u polufinale. Igramo na domaćem terenu, ulog je velik, a plasman u polufinale bio bi nam još jedan dodatan podstrek za više, jače i bolje treniranje – započet će trener Krešimir Jurić, koji svojim djevojkama ipak ne daje ulogu favorita. – Ne bih rekao da smo favoriti, ove godine tek ušli u Superligu, one su godinama tu pri vrhu i mala prednost je ipak na njihovoj strani jer imaju više jačih utakmica u nogama od nas. Međutim, odigramo li kako znamo u obrani i na prijemu, budu li sve djevojke maksimalno angažirane onda si nećemo moći ništa predbaciti. Vjerujem u cure, vjerujem da utakmicu možemo riješiti u našu korist – zaključit će Jurić.