Velimir Liverić

Na Poljudu smo ostvarili rutinsku pobjedu, kontra nam je bila ubitačna!

Portal Novilist.hr

Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša/Foto Arhiva NL



RIJEKA Dvije minute duže od punoga sata potrajao je neravnopravan ogled na Poljudu. Odbojkaši Rijeke su i u trećoj utakmici ove sezone potvrdili ulogu favorita prvoga dijela natjecanja. Vodili su od prve do posljednje minute gostovanja u Splitu i na kraju upisali glatku 3:0 pobjedu.


Istina, pogled na konačne ishod prvoga i drugoga seta sugerira određenu rezultatsku neizvjesnost, no u stvarnosti ona nije postojala. Možda tek na početku prvoga seta kada je semafor nakratko pokazao 12:12. Riječani su, međutim, vrlo brzo ubacili u višu brzinu. Splićani su držali korak do 17:19, ali onda su ih otpuhali riječki pobjednički refuli. U drugom i trećem setu nije bilo ni prividne neivjesnosti, Riječani su sve konce igre držali u svojim rukama na radost svojega trenera Velimira Liverića.


– Rutinska, autoritativna pobjeda! – komentirao je trener Riječana Velimir Liverić još jedan prvenstveni uspjeh svojih igrača. – Bili smo dobri u svim elementima od bloka do prijema i napada, a kontra nam je bila ubitačna.




Ukratko, odbojkaši Rijeke su na Poljudu bili upravo onakvi kako se i očekuje od momčadi koja najavljuje pohod na prvo mjesto u ligi bez dvije Mladosti.


Ostali rezultati 3. kola: Marsonia – Kitro Varaždin (ned. 18), Rovinj – Zadar 3:2, Medicinar – Sisak 3:2, Mursa – Centrometal 3:2.


Poredak: Rijeka 9, Mursa 7, Sisak 6, Medicinar 5, Zadar 5, Centrometal 4, Rovinj 3, Marsonia 2, Split 1, Kitro Varaždin bez bodova.