Doigravanje za PH

Na Osojnakov pogon: Odbojkaši ”Rijeke” u prvom četvrfinalnom ogledu pobijedili ”Sisak”

Denis Frančišković

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Prve četvrtfinalna utakmica diogravanja odbojkaša za Prvenstvo Hrvatske: Rijeka – Sisak 3:0 (25:17, 25:16, 26:18). Dvorana mladosti. Gledatelja: 120. Suci: Kranjc i Grgas (oboje Karlovac). Delegat: Miroslav Medač (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović 1, Ličina 3, Jurišić, Osojnak 17, Čule 6, Đorđević 9, L. Lasić 8, Banko, D. Lasić 1, Janjanin 10, Smiljanić, Jurčević.


SISAK: Komosar 7, Vakufac 3, Alić 2, Tepavac 12, Duraković 4, Jurić, Wolf, Alihodžić, Pešut, Andulaj, Išek.




Napad poeni: Rijeka 44, Sisak 24. Blok poeni: Rijeka 7, Sisak 4. Servis poeni: Rijeka 4, Sisak 3. Servis pogreške: Rijeka 12, Sisak 7.


Trebalo je samo malo »zagrijavanja motora«, odnosno radne temeprature pa da odbojkaši »Rijeke« u svom stilu slome bez većih problema otpor »Siska« za pobjedu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja Prvenstva Hrvatske. Predvođeni u napadu i na servisu izvrsnim Lukom Osojnakom, raspoloženim Janjaninom koji je dobro iskoristio izostanak kapetana Jurišića te uz podršku Čule, Đorđevića i Luke Lasića Riječani su za 65 minuta riješili pitanje pobjednika. Napadački učinak bio im je dvostruko bolji od gostiju, sredinom susreta proradio je i blok, dok je manjih problema bilo jedino sa servis pogreškama. Goste je na životu držao kapetan Tepavac, ali to nije bilo niti izbliza dovoljno za miris bilo kakve senzacije…


Prvi set domaći su loše otvorili, gosti vodili 3:6, no blokom Luke Lasića domaći su preokrenuli na 12:10, ubrzo i na plus šest (16:10). Kada je Osojnak pogodio as za 19:13, a ubrzo ostvarena i najveća prednost od 20:13, bilo je jasno da Riječani teško mogu izgubiti prvu dionicu susreta.


Drugi set potrajao je najviše i poprilično se lomio. Domaći su nakon bloka Čule odjurili na 7:4, a potom s dva vezana poena Luke Lasića i na 11:7, da bi Osojnak dodao još jedan napadački poen za dotad najvećih, pet razlike. Sredinom seta gosti su se približili na 16:14, krenulo je s obostranim »time-outima« nakon kojih je »Rijeka« pobjegla na 21:15 i odškrinula vrata pobjede. Set je završio Janjanin poenom od bloka.


U trećem setu Siščani su se po istom obrascu dobro držali na počeku, ali »Rijeka« se pokazala kao raznovrsnija ekipa, Luka Lasić još je jednom efektno blokirao Abdulaja za 10:5. S dva asa Komosara gosti su se približili (18:14), ali to je bio sve. Trener Velimir Liverić pružio je šansu i igračima s manjom minutažom, a »Rijeka« poprilično nabujala, nižući poen za poenom. Priču je zaokružio, tko drugi nego Luka Osojnak i to asom, iskoristivši prvu meč loptu.