Samanta Fabris

Mlada smo ekipa i moramo biti zadovoljne drugim mjestom

Hina

Samanta Fabris/Foto Arhiva NL

Samanta Fabris/Foto Arhiva NL



VARAŽDIN Nakon 1-3 (25-18, 15-25, 22-25, 22-25) poraza od Češke u finalu završnog turnira Zlatne europske lige odbojkašica kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris izjavila je kako usprkos razočaranju ona i suigračice moraju biti zadovoljne drugim mjestom.


»U ovom trenutku smo razočarani, došle smo u finale i borili se. Međutim, mislim da je ovo mlada ekipa i da moramo biti zadovoljni drugim mjestom. Prošle godine smo u Europskoj ligi izgubile pola utakmica, a ove godine imamo samo dva poraza. Nažalost, jedan od ta dva u finalu. Uz puno truda i rada tu ima potencijala i čeka nas lijepa budućnost!«, izjavila je Fabris.


»Utakmicu smo počele odlično, prvi set smo ih nadigrale u svim elementima, takav je bio i rezultat. No, u drugom setu dogodio se veliki pad koncentracije. Cijelu utakmicu bila je velika borba. Drago mi je da se nismo predavale i da nismo skroz pale. Vraćale smo se svaki put kada je bilo teško. Svakako da bi nam bilo draže da kući osvojimo zlato, no Čehinje su dale jako dobar otpor. Nadamo se pobjedi već u Peruu i da ćemo time umanjiti ovaj bolan poraz«, dodala je Klara Klarić.




Hrvatska i Češka su nastupom u finalu Europske lige osigurale nastup na Challenge Cupu, kvalifikacijama za Ligu nacija, koji će se igrati u Limi od 26. do 30. lipnja. Na tom će turniru igrati još Peru, Kanada, Tajvan i Argentina. Hrvatska i Češka će biti u skupini s Peruom, a plasman u Ligu nacija izborit će samo pobjednik turnira.


Treće mjesto u Varaždinu zauzele su odbojkašice Bjelorusije zahvaljujući 3-0 (26-24, 25-17, 25-18) pobjedi protiv Španjolske.