Kup odbojkašica

Matić: Četvrtfinale je za nas veliki motiv

Kristian Sirotich

Svjesni smo da će biti teško, Gradiška je iskusna ekipa, ali našu šansu vidimo u domaćem terenu – kaže Ilija Matić



RIJEKA Odbojkašice Drenove večeras čeka najvažnija utakmica u ovom dijelu sezone, od 20 sati u dvorani Dinko Lukarić Riječanke će u osmini finala Kupa Hrvatske ugostiti ekipu Nove Gradiške. Igra se po novom sustavu, slabije rangiranoj ekipi pripalo je domaćinstvo jedne utakmice, pobjednik ide među osam najboljih. U riječkom klubu imaju pravo biti nezadovoljni ždrijebom budući da su dobili itekako kvalitetnog suprnika, ali činjenica da se igra samo jedna utakmica i da ekipa trenera Ilije Matića ima kvalitetu daje im za pravo nadati se da mogu ostvariti jedan od najvećih klupskih uspjeha i izboriti ulazak među osam najboljih ekipa.


– Znamo da igramo s jakim suparnikom, atraktivnim, po svim prognozama Nova Gradiška je peta ekipa trenutačno u Hrvatskoj. No, igra se samo jedna utakmica, a naš je cilj nešto napraviti ove sezone u Kupu – započet će Ilija Matić, trener Drenove. – Naravno, svjesni smo da će biti teško, Gradiška je iskusna i uigrana ekipa, ali našu šansu vidimo u domaćem terenu. Osim toga, motiv je izuzetno velik – nastavit će Matić, djevojke kojega su minule subote doživjele prvi prvenstveni poraz. U Zagrebu su od njih bolje bile cure Olimpika, ali…


– Igralo se u 13 sati, što je termin itekako neprimjeren Prvoj ligi i to nas je sigurno malo zateklo. Malo nas je zatekla i atmosfera u dvorani, na tako bučne navijače naše cure nisu navikle, a malo su porazu kumovale i neke sudačke odluke u prijelomnim trenucima susreta. No, to je bila velika škola i nadam se da ćemo izvući pouke – dodat će trener Riječanki, koje imaju sasvim dovoljno kvalitete i iskustva da se bez imalo straha večeras suprotstave svojim suparnicama. Gradišku dobro poznaju, igrale su protiv njih prije dvije sezone i uvijek su to bile prilično neizvjesne utakmice.




– Znamo što mogu i koliko mogu, znamo kako igraju. Na nama je da pokušamo pružiti bolju partiju nego u subotu. Igra se samo jedna utakmica i to vidim kao našu veliku šansu. Ponavljam, motiv je velik, ulazak među osam za nas bi bila velika stvar. Sve cure su zdrave, u treninzima i sigurno ćemo spremni dočekati početak utakmice – zaključit će Matić.