Odbojkaši krenuli pobjedom

Liverić zadovoljan pobjedom, ne i igrom protiv Siska

Igor Duvnjak

Trener Velimir Liverić sa svojim igračima/D. ŠKOMRLJ

Trener Velimir Liverić sa svojim igračima/D. ŠKOMRLJ

Igrači su jednostavno sigurni u pobjedu, a onda ne igraju baš sa pola snage, nego s nešto više od toga. Mislim da to nije dobro - kaže Liverić



RIJEKA Viđen je očekivani rasplet na startu Superlige odbojkaša na Trsatu, gdje je domaća »Rijeka« kao naleti kvarnerske kiše tuširala inferiorne goste iz »Siska«. Kapetan Danijel Jurišić, ubojiti dvojac Luka Osojnak i Davor Bogdanović, Fran Pavlović i ostali aduti trenera Velimira Liverića su bili vidljivo dominantni u sva tri dobivena seta, za što im nije trebao kontinuirani maksimalni angažman s obzirom na to da su ipak kvalitetnija ekipa od suparnika. Zbog toga je trener pobjednika imao primjedbi na angažman svojih igrača, zahtijevajući maksimalno zalaganje bez obzira tko stajao sa druge strane mreže. S obzirom na razliku u kvaliteti nije bilo previše uzbuđenja, publika je mogla mirno pratiti razvoj događaja na parketu.


– S pobjedom sam zadovoljan, ali smo igrali slabije nego na ovim pokaznim turnirima – rekao je kormilar domaćina, dugogodišnji istaknuti igrač a potom i trener riječkog kluba. – Neći kazati da ne znam što se događa. Igrači su jednostavno sigurni u pobjedu, a onda ne igraju baš sa pola snage, nego s nešto više od toga. Mislim da to nije dobro i da na taj način nećemo privući više publike. To treba biti još više atraktivno, sa manje grešaka. Moramo prisiliti suparnika da on sam izbori poen, a ne da mu ga mi lako dajemo. Recimo da je to prva utakmica, »prvi mačići se bacaju u vodu«, nadam se da će biti bolje jer na gostovanjima kod ovakvih ekipa trebat će pružiti puno više.


Uglavnom, usprkos pobjedi trener »Rijeke« će imati što kazati svojim igračima.




– Sigurno je da ću im nešto reći jer igramo lošije nego na treningu, kada srijedom igramo međusobno. To tada izgleda super, atraktivno je, brzo. Sada je to bilo vidljivo, znam što je, »pročitaju« ekipu s druge strane, kažu »oni imaju dva igrača, mi ćemo to polako«.


Njegova ekipa u ovom prvenstvu ima visoke ambicije, nastojat će ih opravdavati i u idućim nastupima. Trener, međutim, upozorava da će za to trebati više angažmana njegovih »pulena« nego u »probijanju leda« sa Sisčanima.


– Najavio sam da ćemo se boriti za jedno od prva tri mjesta sa dvije »Mladosti«. Sada gostujemo u Splitu. Igrali smo s njima na turniru u Zadru, dobili smo ih lako. Ali oni će kod kuće biti solidna ekipa, tu ih je niz koji su igrali u prvoj postavi »Mladosti« iz Kaštela prije godinu, dvije. U odnosu na ovu prvu utakmicu moramo sigurno igrati pedeset posto bolje, agresivnije. Mislim da će tako i biti, igrači to imaju u nogama, samo im glava mora biti prava – zaključio je Velimir Liverić.