Odbojkaši Rijeke

Liverić: Naravno da idemo na pojedu protiv Mladosti u Zagrebu

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Gledali smo njihove utakmice protiv Centrometala i Osijeka, vidjeli smo neke nedostatke i probat ćemo ih iskoristiti – najavljuje trener Riječana



RIJEKA Zanimljivo je bilo prošle sezone pratiti dvoboje odbojkaša Rijeke i Mladosti. Susreli su se čak sedam puta, šest puta slavili su Zagrepčani, Riječani samo jednom. I to u prvoj utakmici polufinala doigravanja, nakon koje su »mladostaši« morali mobilizirati sve raspoložive snage ne bi li glavu održali iznad vode i spriječili najveće iznenađenje sezone.


S druge strane, izuzme li se doigravanje, Riječani su protiv Mladosti upisali četiri prvenstvena poraza, ali je svaka sljedeća utakmica bivala sve zanimljivija. Razumljivo, prošla je sezona za Riječane bila povratnička u Superligu i trebalo je vremena da se prilagode na najbolje hrvatske momčadi. Što nudi ova sezona djelomično će biti vidljivo i danas od 18 sati, za kada je u zagrebačkom Domu odbojke zakazan početak prvog ovosezonskog dvoboja Rijeke i Mladosti.


– Spremni jesmo, dobro se prošli tjedan treniralo i, kao i uvijek, idemo na pobjedu – odriješit je trener Riječana Velimir Liverić. – Vjerujem da će dečki dati sve od sebe, zaigrat ćemo otvorenog garda pa koliko uspijemo, uspijemo. Ozlijeđenih nema, kompletni smo – nastavit će Liverić, koji se nimalo ne zanosi nekakvim pretencioznim mislima. Trener Riječana itekako je svjestan snage i kvalitete svojih suparnika.




– Čvršća su momčad nego lani, igraju puno bolje. No, i mi smo kvalitetniji. Osim toga, igrom protiv Siska smo dali naznačiti da se polako pokrećemo na bolje. Kasnije smo počeli s pripremama, ali polako hvatamo zalet. I ova će utakmica također poslužiti za hvatanje što bolje forme. A vjerujem da će biti i prilično zanimljiva – dodat će Liverić, koji pred svoje odbojkaše u današnjoj utakmici može postaviti samo jedan imperativ: odigrati najbolje što se može.


– Ako situacija ostane ovakva i poslije drugog prijelaznog roka Mladost će biti kandidat broj jedan za prvaka. No, gledali smo njihove utakmice protiv Centrometala i Osijeka, vidjeli smo neke nedostatke i probat ćemo ih iskoristiti. Nekako vjerujem da ćemo u tome i uspjeti – dodaje iskusni trener, koji će u idućih pet dana dva puta gostovati u Zagrebu. Već u srijedu ih na istom mjestu očekuje dvoboj s »medicinarima« u četvrtfinalu Kupa.


– Iako su nas nedavno pobijedili u prvenstvu mi će u Zagreb ići kao favoriti i to moramo dokazati. Vjerujem da ćemo se ovoga puta znati postaviti. Uostalom, sad znamo kako igraju – zaključit će Liverić.