Novi trener trofejnih riječanki

Krešimir Jurić: Ovo je veliki izazov

Kristian Sirotich

I meni I djevojkama će nedostajati iskustva. Ulazimo s istih pozicija. Međutim, svaka pobjeda će biti poticaj – kaže Jurić



RIJEKA Krešimir Jurić na teži će način krenuti u svoju prvu pravu samostalnu trenersku sezonu. Uoči drugog dijela prošle sezone prihvatio je poziv Igora Lovrinova i postao mu pomoćnik na klupi odbojkašica »Rijeke«, uoči početka ove sezone prihvatio je ulogu prvog trenera. Igor Lovrinov postao je šef stručnog stožera, s naglaskom na individualnom radu s mladim odbojkašicama, njegova će biti i savjetodavna uloga kada je u pitanju Krešimir Jurić, kojega je ovakav rasplet situacije također pomalo zatekao.


Golemi podstrek


– Nikada nisam imao ambicija postati prvi trener Riječanki, zaista me sve ovo malo iznenadilo. Izazov je velik, čeka nas izuzetno teška sezona. Međutim, kao igrač se nikada nisam unaprijed predavao pa neću niti sada kao trener – započeo je Jurić, kojemu je uloga Lovrinovljeva pomoćnika praktički bila prvi pravi trenerski angažman. Nakon završetka aktivne karijere malo se okušao kao trener mlađih kategorija u »Svetom Mateju«, nakon toga je volonterski (klub nije mogao platiti licencu) s tribina vodio odbojkaše »Gornje Vežice«.



Prvu službenu utakmicu u novoj opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković« večeras u 19.45 sati odigrat će odbojkaši »Opatije«. U goste im stiže momčad »Murse« iz Osijeka s kojom će odmjeriti snage u hrvatskom Kupu. Ulaz u dvoranu je slobodan, a trener Opatijaca Vlado Brnečić poziva gledatelje da dođu bodriti pomlađeni sastav »Opatije«.




 – Momčad iz Osijeka također je pomladila redove, no ipak su vrlo jaka ekipa koja je u prvoj jakosnoj odbojkaškoj skupini – rekao je trener opatijskih prvoligaša, koji očekuje veliku borbu na novom opatijskom sportskog borilištu. Prva prvenstvena utakmica Opatijaca na rasporedu je 5. listopada. (Ma. K.)



– U prvom redu ono što moramo raditi su osnove odbojkaške tehnike, ovim djevojkama taktika je još uvijek u drugom planu – iskren je Jurić. – Strašno puno moramo raditi i sigurno da će rezultati biti svakakvi. Vjerujem da ćemo u svakom setu, bez obzira protiv koga igrali, pružiti maksimum, a svaka pobjeda koju uspijemo ostvariti bit će nam golemi podstrek za dalje. Iako smo mi »Rijeka« i sedmerostruki uzastopni prvaci, pred nas nitko nije stavio nikakav imperativ, što će nam sigurno olakšati nastupe, a ako i bude potrebna kakva pomoć znam kome ću se obraditi.


»Rijeku« su, u odnosu na prošlu sezonu, napustile Iva Zdrilić, Katarina Pilepić, Paola Došen, Bernarda Brčić i Ivana Kalebić. Ostale su Tamara Sušić, Tea Pešut, Ana Mioč i Ivana Šćulac, kojima su pridružene Astrid Popić, Ema Kraljević, Bruna Francetić, Tea Milosavljević i Maja Cvijić iz klupskog omladinskog pogona, te Doris Curać iz »Rječine«, Lea Boban iz »Grobničana« i Ivana Klobučar iz »Svetog Mateja«. Budući da su sve odreda mahom srednjoškolke jasno je na kakvu su se orijentaciju u klubu opredijelili.


Najcrniji scenarij


– I meni će nedostajati iskustva i djevojkama će također nedostajati iskustva. U ovu sezonu praktički ulazimo s istih pozicija. Međutim, što je, tu je. Nama će svaki trening, svaka utakmica biti jedno veliko iskustvo. Naravno da bi bilo puno bolje da su neke cure ostale i da se ove mlade djevojke imaju uz koga kaliti. U svakom slučaju ove cure prvo moraju pokazati volju, što već i čine, a nakon toga će morati raditi, raditi i raditi – zaključit će Jurić.


»Rijeka« nije ni prvi ni zadnji klub koji je morao pribjeći ovakvom zaokretu u klupskoj politici. Desetljeće dominacije nestat će s prvim utakmicama u novoj sezoni, koja unatoč svemu ipak neće biti tragična. Doduše, loša je vijest što će mlade Riječanke iskustvo skupljati kroz prvu jakosnu skupinu, dobra je vijest da u najcrnijem scenariju ne mogu ispasti iz lige. Sigurno će biti poraza, sigurno će biti bolni i sigurno će na taj način teško biti skupljati samopouzdanje, ali će zato svaka pobjeda biti zlata vrijedna.