Cilj polufinale

Kapetan riječkih odbojkaša Danijel Jurišić: o nastavku sezone

Kristian Sirotich

Foto. Damir Škomrlj

Foto. Damir Škomrlj

Možda je na početku bilo neplaniranih poraza, ali kako je sezona odmicala, bivali smo sve bolji. Podigli smo igru i kvalitetu kada je bilo najvažnije – kaže Jurišić



RIJEKA Odbojkaši »Rijeke« napravili su sjajan posao. Druga uzastopna pobjeda nad osječkom »Mursom« Riječanima je praktički donijela potvrdu trećeg mjesta, čime su oba riječka cilja ove sezone i više nego ispunjena.


– Možda igra i nije bila baš za pamćenje, ali rekao bih da smo igrali onoliko koliko je trebalo. Istina, nije to bilo onako dobro kao protiv »Mladosti« na Trsatu ili kao protiv »Murse« u Osijeku, ali i Osječani su se digli u odnosu na našu prošlu utakmicu – započet će Danijel Jurišić, kapetan riječkih odbojkaša. – Međutim, bez obzira na izgubljeni set smatrao sam da imamo pod kontrolom čitavu utakmicu, niti u jednom trenutku nisam sumnjao u nas, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo privesti kraju utakmicu – nastavit će Jurišić, koji razloge nešto lošijeg izdanja nego inače ne vidi u opuštanju, naročito ne podcjenjivanju suparnika, već u – umoru.


Umor


– Više je u pitanju bio umor nego opuštanje, čak bih rekao da smo ovu utakmicu shvatili puno ozbiljnije nego prošlu jer smo znali da nakon pobjede u Osijeku to moramo potvrditi i u Rijeci. Umor je možda malo pokvario dojam, ali ipak smo odigrali koliko je trebalo za pobjedu. Na kraju krajeva, i Osječani su jako pali, kako je utakmica odmicala tako su postajali sve lakši suparnik. I na kraju su se potpuno ispuhali – nastavit će Jurišić, iza kojega je prilično kvalitetna sezona. Jurišić je odigrao kapetanski, odličan na servisu, probojan u napadu, više nego solidan na prijemu.



Odbojka možda nije toliko u »žiži« riječke sportske javnosti, ali odbojkaši »Rijeke« u posljednjim se utakmicama ne mogu, za razliku od nekih riječkih prvoligaša, požaliti na posjet.– Drago mi je zbog toga, lijepo je osjetiti podršku s tribina, a protiv »Mladosti« je baš bilo za pamćenje i bilo bi super kada bi takva posjeta bila na svakoj utakmici. Nama to puno znači, očito imamo neku kvalietu i očito našom igrom nekoga možemo privući. U subotu igramo protiv »Mladosti Ribola Kaštela«, protiv aktualnih prvaka, očekujem da će se i na toj utakmici napuniti tribine i da će gledatelji doći uživati u vrhunskoj utakmici.


– Zadovoljan sam svojom igrom, iako od sebe uvijek tražim najviše. Suigračima sam jako zadovoljan, moram pohvaliti čitavu ekipu – nastavit će Jurišić, koji je bio kapetan momčadi i prije dvije godine, kada su Riječani ispali iz društva najboljih plativši danak neiskustvu, ali i prošle godine kada su se superiorno prošetali drugim jakosnim razredom. Ove sezone cilj je bio sačuvati status u društvu najboljih, a napravljeno je puno više od toga.


Najbolje momčadi


– Tko zna kako bi to sve izgledalo da onda nismo ispali, ali ako je već bilo potrebno da ispadnemo, onda smo na najbolji način dokazali da pripadamo u krug najboljih. Možda je na početku bilo nekih oscilacija i neplaniranih poraza, ali kako je sezona odmicala bivali smo sve bolji i bolji. Podigli smo igru i kvalitetu Kada je bilo najvažnije, pred kraj smo potpuno drugačija ekipa nego na početku – dodaje Danijel, kojemu su misli već polako okrenute doigravanju.


– Predstoji nam odigrati još dvije utakmice s dvjema najboljim momčadima, ali to će nam samo posložiti kao priprema za ono što slijedi. U donjem domu dosta je nejasna situacija, možemo izvući i »Šibenik« i »Centrometal« i »Sisak« i na to ćemo sada biti maksimalno fokusirani. Sve zacrtane ciljeve smo ispunili, sada nam cilj mora biti ulazak u polufinale doigravanja – zaključit će Jurišić.