Kapetanica odbojkašica

Ivana Šćulac uoči derbija s Osijekom: Vjerujem da u nama leži velik potencijal

Kristian Sirotich



RIJEKA Odbojkašice »Rijeke CO« danas će otvoriti nastup u Superligi na domaćem terenu. U večernjem terminu, od 19.45 sati, Riječanke na parketu Dvorane mladosti dočekuju ekipu »Osijeka«, koja u elitnom razredu boravi već nekoliko godina za redom. Povratnice u društvo najboljih hrvatskih ženskih odbojkaških ekipa novu su sezonu otvorile uvjerljivom pobjedom u Poreču, Osječanke su pak poražene (3:2) u Zagrebu na gostovanju kod »Olimpika«. Pobjeda u Poreču, kao i način na koji je ostvarena, sigurno je dobro utjecala na samopouzdanje Riječanki, kojima će svaka utakmica u Superligi biti novi izazov.


– Mi uvijek idemo na pobjedu pa će tako biti i večeras – započet će Ivana Šćulac, kapetanica odbojkašica »Rijeke CO«, uz Anu Mioč jedina koja se od sadašnjih djevojaka u ekipi trenera Krešimira Jurića može pohvaliti da je igrala u onoj šampionskoj postavi Riječanki prije pet godina. – Pripremni period bio je intenzivan, dobro smo radile, pripremile smo se za igranje na jednoj višoj razini negoli je to bilo dosad. Maksimalno vjerujem u naše trenere i u sve cure i znam da nas nitko ne može zaustaviti ako sve pružimo sto posto svojih mogućnosti – nastavit će Ivana, koja je i sama ostala pomalo iznenađena načinom na koji su započele sezonu.


– Mislim da smo i same sebe iznenadile. O »Poreču« nismo imale gotovo nikakvih informacija, nismo znale kakva nas ekipa očekuje, ali smo bile fokusirane na našu igru i dobro smo to odradile. Vjerujem da će tako biti i večeras – dodat će studentica pete godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, koja je uvjerena da ona i suigračice itekako imaju što za pokazati i ove sezone. Bez obzira što ih čekaju puno kvalitetnije utakmice negoli je to bio slučaj prošle sezone.


– Vjerujem da u nama leži velik potencijal i samo je pitanje kako ćemo ga iskoristiti. Nismo mi više toliko neiskusna ekipa, sve djevojke polako ulaze u relativno ozbiljnije godine, nekoliko godina igrale su Prvu ligu i sigurno neće imati problema s privikavanjem na bolje suparnice. Osim toga, svima želimo pokazati da nismo slučajno ušle u Superligu. Znamo da nas čekaju teške utakmice, ali tome se i radujemo. Maksimalno smo motivirane, ovo smo čekale četiri godine i sve maksimalno grizemo. Trebat će samo održati kontinuitet – nastavit će Ivana, koja najveću prednost ove sezone vidi u činjenici da je ekipa ostala na okupu, da se konkurencija u ekipi čak i zaoštrila te da ih i dalje krasi veliko zajedništvo.– Uvijek idemo maksimalno, bacamo se na glavu. Nama svaka utakmica donosi nešto novo. Dobro se trenira, imamo sada i kvalitetnije zamjene i uz naše zajedništvo, ekipnu energiju što nas gura prema naprijed, sigurno ćemo dokazati da nam je mjesto u Superligi.