Odbojkaški mercato

Ivana Prokopić i Ana Grbac treniraju s odbojkašicama Rijeke CO

Ivan Volarić

Ana Grbac i Ivana Prokopić Miloš 2008. godine nosile su  zajedno riječki dres/D. ŠKOMRLJ

Ana Grbac i Ivana Prokopić Miloš 2008. godine nosile su zajedno riječki dres/D. ŠKOMRLJ

Iskusne reprezentativke su u finišu prijelaznog roka registrirane za Rijeku CO i treniraju s ekipom, ali je teško očekivati da će na Trsatu dočekati start Superlige



RIJEKA Vijest ljetnog prijelaznog roka u riječkim odbojkaškim krugovima glasi ovako: Ivana Prokopić – Miloš i Ana Grbac s posljednjim danima prijelaznog roka postale su igračice Rijeke CO s pravom nastupa u nadolazećem prvenstvu koje za riječke odbojkašice počinje domaćim susretom protiv Brda 7. listopada! Dvije iskusne reprezentativke vratile su se, barem privremeno, u staro jato, treniraju s ekipom Igora Lovrinova u iščekivanju novoga inozemnog angažmana.


– Dogovor je da treniraju s nama bez obaveza, dakle mogu otići u inozemstvo u svakom trenutku – govori trener Riječanki Igor Lovrinov koji ne mora posebno objašnjavati što sobom donosi samo pojavljivanje dvije tako kvalitetne igračice na treningu njegove ekipe.


– Sigurno da su nam već svojim dolaskom dignule kvalitetu treninga – nastavlja Lovrinov koji ne gaji prevelike nade da će dvije riječke reprezentativke dočekati na Trsatu početak listopada i prve prvenstvene obveze.




– To nije realno. Teško je očekivati da igračice takve kvalitete neće do tada pronaći odgovarajući inozemni angažaman – rekao je Lovrinov, koji je i bez dva tako zvučna imena zadovoljan tijekom priprema i raspoloživim igračicama. Tim više što bi njegov igrački kadar još mogla popuniti i kapetanica Ivana Šćulac ovisno o svojim privatnim obvezama i planovima. Što se test utakmica tiče, Riječanke će tijekom idućega tjedna odigrati i prve pripremne susrete na turniru u Zadru. Njihov podmladak je pak prošloga vikenda sudjelovao na turniru u Budimpešti. Mlađe kadetkinje su osvojile četvrto mjesto, a kadetkinje su poražene u finalu.



 Prvi vikend u listopadu donijet će, osim početka Superlige za odbojkaše i odbojkašice, i prve susrete u Prvoj ligi gdje će pored odbojkašica Drenove ipak nastupati i odbojkašice Kostrene. Kostrenjanke su prošle sezone ispale kroz dodatne kvalifikacije, no odustajanjem Đakova otvorilo se mjesto za eskpresni povratak u Prvu ligu. Kostrenske odbojkašice dobile su i novoga trenera u Kristijanu Tomiću (Sušak). Inače, Drenova će u prvom kolu 6. listopada ugostiti Dinamo, a Kostrena će na gostovanje u Osijek. Ždrijeb se ponovo poigrao s riječkim odbojkašim kolektivima pa će u istom kolu doma igrati odbojkaši i odbojkašice Rijeke, te odbojkašice Drenove.