Druga utakmica finala doigravanja odbojkašica

Infarktni susret: Riječanke nadjačale Vukovar i love petu titulu prvakinja zaredom!

Marko Babić

Vukovar – Rijeka 2:3 (26:24, 25:18, 23:25, 26:28, 12:15). Riječanke slavile spasivši četiri meč lopte i u subotu imaju priliku osigurati titulu



Odbojkašice »Rijeke« pobijedile su  »Vukovar« u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka nadoknadivši 0:2 u setovima i u četvrtoj dionici spasivši čak četiri meč lopte, a u subotu će na domaćem terenu imati priliku osvojiti petu titulu državnog prvaka zaredom!


Vukovarke su u četvrtom setu imale sve u svojim rukama, vodstvo 24:21 činilo se nepremostivom preprekom za u tom trenutku demoralizirane gošće.


Izborile peti set


Ipak, Riječanke su se mini serijom 3:0, u kojoj su napade realizirale Magda Maras i Danijela Anđelić, vratile u igru, a nakon pogreške Maras domaćin je dobio novu meč loptu. Ponovno je bila sigurna Anđelić, uskoro su Riječanke imale set loptu za peti set (25:26) koju nisu iskoristile. Uslijedio je novi napad odlične Anđelić i sjajna reakcija na mreži Samante Fabris i Riječanke su nakon 0:2 u setovima i zaostatka od 5:9 u trećoj dionici izborile peti set.



Igor Lovrinov, trener »Rijeke«, imao je razloga za zadovoljstvo nakon infarktne utakmice.– Nikada u životu nisam vodio, igrao ili gledao jednu ovaku dramatičnu utakmicu.

Presretan sam što smo pobijedili, deset puta smo u utakmici potonuli, pa se isto toliko puta vratili. Na kraju smo imali sreće, ali u petom setu sve što smo dobili smo sami osvojili. Teško je odrediti jedan detalj koji je prelomio susret koji se lomio deset puta. Ovo je velika i dobra injekcija samopouzdanja pred treću utakmicu. Moram reći i da je »Vukovar« pobijedio ne bi bilo nezasluženo – kazao je Lovrinov



Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, domaćin je u posljednjoj dionici poveo 2:0, Riječanke su uzvratile serijom 4:0, da bi isto zatim napravile Vukovarke (6:4). Najduži poen utakmice odigran je kod 6:5 za domaće odbojkašice kada Maras nije uspjela u tri navrata probiti blok da bi zatim Dunja Novalić loptu poslala van granica igrališta.


U petom setu svaki poen je imao veliku težinu i zato su dva neobranjiva servisa Samante Fabris (6:8) bila od ključne važnosti. 


Vukovarke nisu popuštale uhvativši priključak na 8:8, da bi zatim na servis Bernarde Brčić Riječanke serijom 3:0 pobjegle na 8:11, pa i 10:13. Ni tada utakmica nije bila gotova, domaćin je stigao na 12:13, a Anđelić je ponovno preuzela odgovornost, unatoč tome što je dvaput pogriješila u petoj dionici, donijevši Riječankama dvije meč lopte. Za veliko slavlje nije trebalo previše čekati, Ivana Džamarija pogriješila je u napadu i gošće su stekle veliku prednost u finalnoj seriji.


Smušene Riječanke


A nakon prva dva seta činilo se da će Riječanke pognute glave ekspresno napustiti Vukovar. Domaće odbojkašice kontrolirale su igru u prvom setu (14:8) da bi gošće u igru s nekoliko odličnih napada i servisa vratila Katarina Pilepić, najmlađa karika na terenu.


Riječanke su u završnici imale i tri set lopte, no uslijedila su dva loša prijema Maras i Vukovarke su stekle početnu prednost. U naletu opasnih servisa Aleksandre Panić i Ines Stipanović, te smušenosti riječke obrane Vukovarke su riješile i drugu dionicu prije nego što je započela. Ipak, u konačnici sve to nije bilo dovoljno da se slomi mlada, ali izrazito karakterna i borbena ekipa »Rijeke«.