Kvalifikacijski turnir u Rovinju

Hrvatske odbojkašice “hvataju” odlazak na SP

Glas Istre

Od danas do nedjelje u rovinjskoj dvorani »Gimnasium« igra se kvalifikacijski turnir odbojkašica za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji Hrvatska otvara večeras protiv Mađarske (20.15 sati)



ROVINJ Od danas do nedjelje u rovinjskoj dvorani »Gimnasium« igra se kvalifikacijski turnir odbojkašica za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji Hrvatska otvara večeras protiv Mađarske (20.15 sati). Mnogi ljubitelji odbojkaškog sporta imat će priliku vidjeti zanimljive i jake susrete reprezentacija Francuske, Nizozemske, Mađarske i Hrvatske. Hrvatske odbojkašice pokušat će drugi put za redom izboriti nastup na SP-u, nakon petog mjesta u Europi. Već šest dana hrvatske odbojkašice pod vodstvom novog izbornika, Brazilca Angela Anibala Vercesija, »bruse« formu i dotjeruju igru.


– Za ovo kratko vrijeme učinili smo sve što je u našoj moći da spremno dočekamo ovaj turnir koji pobjednika izravno vodi na Svjetsko prvenstvo – rekao je Vercesi. – Moram priznati da sam jako zadovoljan dobrom fizičkom pripremom svih igračica jer je sezona upravo na polovici. Igračice su pokazale veliko zalaganje na treninzima te izuzetno veliku volju i želju za još jednim dobrim rezultatom. Nismo imali puno vremena za razrađivanje nekih taktičkih varijanti, ali ova ekipa se jako dobro poznaje. Kada se sve posloži i kad se ovako dobro radi, to se mora vratiti na rezultatu.


Konkurencija u Rovinju je jaka.





Danas, 17.15: Francuska – Nizozemska, 20.15: Hrvatska – Mađarska


Subota, 17.15: Nizozemska – Mađarska, 20.15: Hrvatska – Francuska


Nedjelja, 17.15: Mađarska – Francuska, 20.15: Hrvatska – Nizozemska



– Nema šale, u ovome trenutku je najjača reprezentacija Mađarske jer upravo protiv njih danas igramo prvi susret. Dosta je nezahvalno prognozirati, idemo korak po korak, Mađarice su prva prepreka i vrlo je bitno na koji ćemo način započeti ove kvalifikacije. Nema lakog protivnika, danas svi igraju odbojku. Večeras nam je najveći konkurent Mađarska, sutra Francuska i tako redom – zaključio je izbornik  Vercesio.


Nakon što se više nego uspješno snašla u »Dinamu« iz Moskve, raspoložena kapetanica Sanja Popović nije krila svoje zadovoljstvo što ponovo igra kod kuće u dresu hrvatske reprezentacije.


– Nalazimo se u punom ritmu, nakon klupske polusezone pred nama je i reprezentativna obaveza koju moramo odraditi na najbolji način. Bilo bi jako lijepo naći se drugi put na Svjetskom prvenstvu. Sve smo na okupu i s izuzetkom Laure Miloš i Aleksandre Savić, sve se jako dobro poznajemo, dosta vremena smo provele zajedno. Ove kratke pripreme smo odradile na zadovoljavajući način i spremno dočekujemo večerašnju utakmicu protiv Mađarske.


Prognoza? Sve će se vidjeti na terenu, idemo korak po korak, svaka utakmica je novi izazov. U prijateljskom susretu sredinom prošle godine dobile smo Mađarice, a dobile smo i Francuskinje. No, prijateljske utakmice su jedno, a kvalifikacije nešto sasvim drugo. Nastojat ćemo od samog početka pokazati da naši posljednji dobri rezultati nisu bili slučajnost. Očekujemo punu dvoranu i veliku podršku, a mi obećavamo da će ljubitelji odbojke imati priliku vidjeti lijepu i kvalitetnu igru u kojoj nećemo razočarati – zaključila je Sanja Popović.