Novi dvogodišnji ugovor

Daniele Santarelli ostaje izbornik ženske odbojkaške reprezentacije

Portal Novilist.hr

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima za sebe. Za mene je važno što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i igračicama - izjavio je Santarelli



Hrvatski odbojkaški savez potvrdio je kako je dosadašnji izbornik ženske seniorske reprezentacije Daniele Santarelli potpisao novi dvogodišnji ugovor do studenog 2021. godine.


Santarelli je na poziciji izbornika reprezentacije od srpnja prošle godine te su se u tom razdoblju odbojkašice plasirale na Europsko prvenstvo bez poraza u kvalifikacijama, osvojile srebro u europskoj Zlatnoj ligi i igrale polufinale FIVB Challenger kupa. Ovoga su ljeta došle i do osmine finala Europskog prvenstva gdje ih je nakon teške utakmice izbacio finalist i domaćin Turska.


Hrvatskim odbojkašicama u siječnju slijede kvalifikacije za Olimpijske igre, a talijanski stručnjak najavljuje kako će to biti velika prilika za nastavak procesa poboljšavanja.




– Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima za sebe. Za mene je važno što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i igračicama. Olimpijske kvalifikacije važna su prilika da nastavimo ovaj proces poboljšavanja i ne mogu dočekati da se vratim u Hrvatsku i dam sve svoje najbolje hrvatskoj odbojci – izjavio je izbornik Daniele Santarelli.


Iz Saveza su zadovoljni dosadašnjim rezultatima te se nadaju kontinuitetu u radu zbog čega su se i odlučili na odabir novog-starog izbornika.


– Daniele Santarelli je jedan od najboljih svjetskih trenera i drago nam je da je odlučio graditi svoj međunarodni uspjeh s reprezentacijom Hrvatske. Proteklih osamnaest mjeseci su donijeli rezultate koji pokazuju da je ekipa na dobrom putu, sto su potvrdili i članovi upravnog odbora odlukom o novom dvogodišnjem angažmanu. Konačno je hrvatska odbojka u prilici realizirati kontinuitet u radu i nadograđivati kvalitetu igre, i siguran sam da ozbiljni rezultati neće izostati. Treneru i našoj ženskoj ekipi želim puno sportskih uspjeha, a naše navijače pozivam da i u sljedećoj sezoni prate brojne akcije hrvatskih odbojkaških reprezentacija – zaključio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.