Rukometaši

”Zamećani” osvojili prve bodove; Slavić: Presudila je naša duža klupa

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Znali smo da će biti teško te da Umažani ne žele završiti Ligu za prvaka bez osvojenog boda. Na kraju smo susret prelomili u posljednjih pet minuta – kaže Dino Slavić



RIJEKA Rukometaši »Zameta« održali su obećanje da će u Umagu prekinuti lanac od tri poraza u Ligi za prvaka. Momčad trenera Valtera Matoševića i Marina Miškovića još je jednom ove sezone matirala tradicionalne istarske rivale, riječkoj pobjedi je dodala onu umašku, jedini poraz s Umažanima u gostima bio je u utakmici koja riječkom sastavu zapravo ništa nije značila. Susjedski derbi su obilježili zdravstveni problemi oba sastava.


– Umažanima je ozlijeđeno dosta igrača. Ne igra im Sever, ozlijeđen im je i vratar – kaže Dino Slavić, jedan od protagonista derbija s nizom od deset obrana u prvom poluvremenu. U nastavku ga je dobro zamijenio kolega Marin Đurica. U napadu je čak devet Zamećana našlo put do domaće mreže.


– S druge strane, i mi isto imamo problema. Mateo Hrvatin je igrao s povišenom temperaturom, a Bojan Lončarić zbog bolesti nije ni putovao. Ja također imam problema s tetivom, Đurica je osjećao posljedice udarca loptom u glavu. Normalno da je teško odigrati čvrstu utakmicu poslije tri poraza, ali išli smo na pobjedu. Znali smo da će biti teško te da oni ne žele završiti Ligu za prvaka bez osvojenog boda, što je lako moguće. Na kraju smo taj susret prelomili u posljednjih pet minuta. Presudio je naš roster igrača, imali smo dužu klupu. Odlučila je i koncentracija u finišu utakmice.




Mlada zametska momčad će odmarati za skorašnji Praznik rada, potom je čekaju dvije utakmice koje su poslastica za ovdašnje ljubitelje rukometa. Na Zamet 7. svibnja stiže našički »Nexe«, a 10. svibnja »PPD Zagreb«, četvrtfinalist Lige prvaka.


– Susret s »Nexeom« u gostima je po mom mišljenju naša najbolja utakmica u ovoj Ligi za prvaka, u Našicama smo najbolje igrali. O »PPD Zagrebu« i ne treba trošiti previše riječi, to je ekipa koja uskoro igra u Parizu za Final Four Lige prvaka. Ti dečki su u odnosu na ostale za jednu, ako ne i za dvije razine više, momčad su s vrhunskim trenerom Veselinom Vujovićem, ali nećemo se predati. Odigrat ćemo najbolje što možemo. Nadam se da će gledatelji moći uživati u rukometu.