Na čelu Primorja EB"

Zoran Jukica: Pezelj i mlada momčad zaslužuju podršku

Igor Duvnjak

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Predstoji nam posao koji moramo odraditi do kraja. Vidjet ćemo što možemo učiniti financijski, što je jako bitno. Uz domaća natjecanja smiješi nam se i Europa, očekuje nas nastup u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka – najavljuje Zoran Jukica



RIJEKA Rujan je donio i službenu smjenu na čelu vaterpolista »Primorja Erste banke«. Nakon dugogodišnjeg legendarnog čelnika Predraga Slobode novi predsjednik je postao Zoran Jukica, itekako dobro znano lice na bazenu Kantride, dugo godina prisutan uz vodene sportove. Novi predsjednik se uz podršku svih prihvatio posla nadajući se novim uspjesima riječkih »kapica«.


– Bavio sam se raznim sportovima, a prva sportska funkcija mi je bila predsjednička u klubu sinkro plivanja »Primorje Aqua Maris«. U biti sam od prvog dana doveo tog sponzora u klub i to je ustrajalo do dan danas – kaže Zoran Jukica. – Uz taj sport bio sam i uz vaterpoliste i uz plivače. Uz to sam i u dva navrata bio predsjednik Sportskog društva »Primorje 08«. Dao sam sada ostavku na tu funkciju kako mi se uloge ne bi poklapale pa je v.d. predsjednika opet Željko Vidan. To smo obavili dogovorno.



Predrag Sloboda je i dalje čelnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.  Tako je odlučeno na jučerašnjoj Izbornoj skupštini u  Zagrebu, gdje je novi-stari čelnik dobio jednoglasnu podršku skupštinara. Uz Slobodino ime su, kao i u »Primorju EB«, vezani uspjesi reprezentacije među kojima su i dva olimpijska odličja, zlatna medalja 2012. godine iz Londona i ovogodišnje srebrno odličje iz Rio de Janeira.




Na Skupštini su također  izabrani i novi članovi Upravnog odbora te skupštinskih tijela. Usvojen je financijski plan za 2016./17. godinu, a prihvaćene su i predložene promjene registracijskog pravilnika, prema kojima umjesto dosadašnja tri, klub ima pravo registrirati dva inozemna igrača. Omogućen je i prijelazni  rok početkom godine, od 1.do 31. siječnja.



Nije svako zlo za zlo


Nakon najavljenog odlaska Predraga Slobode klub je dosta vremena bio u potrazi za njegovim nasljednikom, na kraju je to postao Jukica.


– Tu postoji krug ljudi koji je u Izvršnom odboru kluba, svi mi smo prijatelji. Sloboda je otišao, nije mogao biti na više funkcija. Najavio je ostavku koja je prihvaćena na nedavnoj klupskoj Skupštini. U međuvremenu smo razgovarali, razmišljali o novom predsjedniku. Gledali smo da to bude osoba koja će povezati sport, sportske institucije Grada i Županije, a ja sam u tom »điru«, poznajem sve te ljude.


Izabrali su mene. Inače, imamo krug prijatelja koji su stali iza ove priče. Uz ostalo su to ili simpatizeri »Primorja EB« ili članovi Izvršnog odbora ili klupske Skupštine. Teško da itko na riječkom plivalištu pamti djelotvornijeg i uspješnijeg predsjednika »primorjaša« od toliko spominjanog Slobode. Sigurno da nije nimalo lako biti nasljednik takvog sportskog imena.

– Gledajući sve te promjene, možda nije svako zlo za zlo, neke stvari se znaju poklopiti. Recimo, naši mladi igrači stvarno stasaju. Tu je Paparić i još nekoliko vaterpolista koji zaista mogu zablistati. Mi možda opet za dvije godine, uz adekvatnu financijsku podršku, budemo »vrh vrha«. Tko zna. Uz sve to, ti igrači su naši dečki, što je lijepa priča. A da je danas teško sjesti u tu vrelu predsjedničku stolicu, to ni ne moram naglašavati. Sloboda je vrhunski popunjavao proračun, radeći na svoj način. Govoreći politički do sada smo imali predsjednički, a sada ćemo imati parlamentarni sustav. Ono je bio sustav u kojem je predsjednik bio i financijer i sve ostalo, sada sam ja »prvi među jednakima«. Predvodnik sam, »frontmen«.


Visoki ciljevi


Osim na predsjedničkoj funkciji, u klubu je došlo i do promjene na klupi. Poslije Ivana Asića za kormilo je stao čovjek iz »riječkog bazena«, Igor Pezelj, o kojemu Jukica govori sve najbolje.


– Osnovna stvar je dati apsolutnu podršku našem Igoru Pezelju koji je ovo itekako zaslužio. To je dečko koji ima tu karizmu »Primorja« već toliko godina. Na bazenu sam »sto godina«, a taj čovjek je stalno prisutan. Od samog bavljenja sportom pa kasnije do treniranja. Uz njega apsolutno treba podržati našu mladost, ona to zaslužuje. Ekipa je prošlih godina, popunjena nizom svjetskih zvijezda, naučila navijače na uspjehe i trofeje, ali novi predsjednik i od ovog znatno podmlađenog sastava očekuje dobre rezultate u skorašnjim natjecanjima. – U ovoj sezoni očekujem plasman na Final Four na sva tri fronta, u Regionalnoj ligi i u domaćem prvenstvu, kao i u hrvatskom Kupu, gdje se nadamo nastupu u finalu. To je želja i cilj. Nema dvojbe da je pred vodstvom kluba s velikom tradicijom, kao i pred,strukom i mladom momčadi koju je preuzela, itekako mnogo posla.

– Jasno da treba obaviti mnogo toga, predstoji nam posao koji moramo odraditi do kraja. Vidjet ćemo što možemo učiniti financijski, što je jako bitno. Uz domaća natjecanja smiješi nam se i Europa, očekuje nas nastup u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka. Postoji mogućnost da se plasiramo u to natjecanje, ako ne, idemo u Europsku ligu. Što se tiče mogućnosti momčadi nešto više ćemo znati 8. listopada igramo s kvalitetnim splitskim »Jadranom« – poručio je Zoran Jukica.