Novo Primorje EB

Želja postoji, a nadu im nitko ne može oduzeti…

Igor Duvnjak

Vaterpolisti i treneri Primorja EB/I. TOMIĆ

Vaterpolisti i treneri Primorja EB/I. TOMIĆ

Pred nama je turnir LEN Kupa, uprava mi nije postavljala imperitive, kao što ih ni ja neću postavljati igračima - kaže trener riječkih vaterpolista Igor Hinić

U UTROBI GRADA Prezentacija prve ekipe vaterpolista »Primorja Erste banke« Riječki delfini iz podzemlja izranjaju prema uspjesima

Pred vama je momčad u kojoj dva igrača imaju 16, trojica 17, nekolicina njih 18 godina. Tu su dečki iz naše škole vaterpola. Nadamo se nečemu pozitivnom. Najvažnije je da dečki rade i daju sve od sebe. Želimo da izrastu u prave sportaše i prave ljude – rekao je predsjednik kluba Samir Barać


LEN KUP


Prvi nastup primorjaša bit će na kvalifikacijskom turniru LEN Kupa na Kantridi od 28. do 30. rujna s mađarskim »OSC«-om, beogradskim »Partizanom« i njemačkim »Duisburgom«




RIJEKA Riječanke i Riječani su se kako su znali i umjeli sklanjali od obilne kiše koju su im darovali dugo čekani oblaci u jučerašnjem prijepodnevu. Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su našli itekako sigurno sklonište, vojni tunel, zaista živopisno i relativno slabo poznato mjesto u »utrobi« grada. Oni i njihovo vodstvo tu su, nedaleko katedrale Svetog Vida, dočekali brojne ugledne goste i prijatelje na tradicionalnoj prezentaciji seniorske momčadi uoči skorašnjeg početka sezone. Ono seniorski, kada je riječ o sadašnjoj postavi primorjaša, treba shvatiti uvjetno budući je momčad trenera Igora Hinića sastavljena ugavnom od vrlo mladih igrača koji mladenačkim poletom i optimizmom gledaju ka sportskim visovima i sanjaju uspon na njih. Riječki vaterpolski delfini su se okupili u podzemlju očekujući izranjanje k loptačkim uspjesima.


Bogata tradicija


Primili su ugledno društvo viđenih imena te sponzora i prijatelja, kako to i priliči onima koji baštine čak 110 godina dugu i vrlo bogatu tradiciju ovog sporta u gradu na Rječini, pri čemu je bilo uspona i padova. Sada je na redu era kretanja od početnih koraka s mladom momčadi i mladim stručnim vodstvom te upravom sastavljenom od bivših asova na čelu sa Samirom Baraćem, jednim od najtrofejnijih riječkih sportaša u povijesti. On se i prvi obratio skupu na jutarnjoj sportskoj fešti kroz koju je umješno i nenametljivo moderirao voditelj Dražen Zima.


– Od srca vas pozdravljam. Pred vama je momčad u kojoj dva igrača imaju 16, trojica 17, nekolicina njih 18 godina. Tu su dečki iz naše škole vaterpola sa trojicom iskusnijih igrača iz inozemstva – oslikao je profila momčadi čelnik kluba Samir Barać. – Nadamo se nečemu pozitivnom. Najvažnije je da dečki rade i daju sve od sebe. Hvala na pomoći sponzorima i donatorima, posebno »Erste banci«, koja nas prati godinama, također i Gradu Rijeci, našoj Županiji, Riječkom sportskom savezu, roditeljima igrača i njihovoj djeci. Želimo da izrastu u prave sportaše i prave ljude.


Domaćine su pozdravili nekadašnja zapažena sportašica Petra Karanikić, predsjednica Gradskog odbora za sport i Petar Škarpa, predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke.


Promocija


– Ugodno se osjećam u ovom okruženju, drago mi je da sam tu kao bivša sportašica – rekla je Petra Karanikić. – Posebno me veseli da je ovdje podmlađena ekipa vaterpolista iz škole »Primorja EB« koja intenzivno radi i stalno izbacuje nove snage. Očekujem dobre rezultate, a naša podrška s tribina vam neće izostati.


– Hvala upravi kluba što je odabrala ovaj tunel za prezentaciju momčadi – rekao je Petar Škarpa. – Sport je izuzetan promotor i igrada i države, što smo itekako vidjeli tijekom nastupa naših »vatrenih« na SP-u u Rusiji. Nadam se da će i ovi mladi vaterpolski dečki itekako promovirati Rijeku u svijetu.


Kapetan momčadi Duje Peroš i njegov trener Igor Hinić za sobom imaju obavljeni rad u pripremama, sada čekaju prve nastupe od kojih je prvi na redu kvalifikacijski turnir LEN Kupa na Kantridi od 28. do 30. rujna s mađarskim »OSC«-om, beogradskim »Partizanom« i njemačkim »Duisburgom«.


– Sezona će nam biti teža od prošle jer je u novoj ligi dosta izjednačenih ekipa – smatra Duje Peroš. – Radili smo intenzivno sedam, osam tjedana, što smo postigli vidjet će se u bazenu. Nadam se prvom mjestu i povratku u A1 Regionalnu ligu.


– Igrači izvršavaju ono što tražim od njih – poručio je Igor Hinić. – Želja postoji, a nadu nam nitko ne može uzeti, na koncu sezone ćemo vidjeti što je realnost. Pred nama je turnir LEN Kupa, uprava mi nije postavljala imperitive, kao što ih ni ja neću postavljati igračima.