SP u veslanju

Žana i Izabela Krakić petim mjestom izborile D finale ženskog dvojca

Hina



LINZ-OTTENSHEIM  Hrvatske veslačke reprezentativke Žana i Izabela Krakić osvojile su peto mjesto u svojoj utješnoj polufinalnoj skupini i na taj način se plasirale u D finale ženskih dvojaca na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linz-Ottensheimu.


Hrvatska posada je imala vrijeme od sedam minuta, 30 sekundi i 730 tisućinki, čime su uspjele nadmašiti norveški dvojac. Za plasman u C finale trebalo je osvojiti jedno od prva tri mjesta, no hrvatske veslačice su za trećeplasiranim Čehinjama zaostale više od osam sekundi, a od pobjedničke ukrajinske posade bile su sporije gotovo 14 sekundi.


U utješnom polufinalu će u četvrtak nastupiti i Luka Radonić u lakom samcu, a njegova je skupina na rasporedu od 16.55 sati. Radonić za nastup u C finalu mora biti među prvom trojicom. Utješna finala su na rasporedu u petak, D finale od 9.55 sati, a C finale od 10.05 sati.




Žana i Izabela Krakić će u D finalu ženskih dvojaca nastupiti u petak, a start utrke je u 9.35 sati.


U petak će u borbu za veliko finale braća Sinković u muškim dvojcima i Damir Martin u samcu. Polufinale dvojaca trebalo je biti na rasporedu već danas, ali je odgođeno za petak, zbog ponavljanja utrke jedne četvrtfinalne skupine. Prva polufinalna skupina će u petak startati u 11.20 sati, a druga deset minuta poslije.


Polufinalne utrke samaca su na rasporedu u 12.20 te u 12.30 sati.