Na krovu Europe

Vrlić: Zajedništvo je naša najveća snaga

Igor Duvnjak

Tijekom cijelog Final Sixa smo igrali odlično u obrani, a iz nje je onda dolazio i napad – kaže Josip Vrlić, riječki centar u redovima europskog prvaka



RIJEKA Vaterpolisti »Juga Croatia osiguranja« su se u Budimpešti na Final Sixu Lige prvaka ponašali u stilu stare grobničke mudrosti da »nije juha za koga se kuha, nego za onoga tko na nju stigne«. Družina trenera Vjekoslava Kobeščaka je u mađarskoj kušala slasnu slavljeničku juhu, potopivši »papirnatog favorita« »Pro Recca«, koji je pao pred naletima »gospara« nakon što je prethodno eliminiran domaćin turnira »Eger«. Bila je to prava »artiljerijska priprema« za finalni dubrovački vatromet na Margit Szigetu, slavlje na plivalištu »Alfred Hajos«.


Nasuprot golmanu i kapetanu hrvatske reprezentacije Josipu Paviću i ostalom društvu iz Atene stao je i zapaženi riječki centar Dubrovčana Josip Vrlić, svi zajedno su slavili poslije teniskih 6:4. Razumljiva je bila radost Vrlića te ostale dvojice bivših »primorjaša«, Paula Obradovića i Javiera Garcije, svi zajedno su još jučer u Mađarskoj slavili četvrtu europsku krunu »jugaša«.


– Odigrali smo vrhunsku obranu – konstatirao je Vrlić. Potvrda njegove teze je i broj primljenih pogodaka. Limitirati suparnika u finalu na samo četiri gola je zaista velika stvar. – Na njezinom čelu nje bio naš golman Marko Bijač. Inače, tijekom cijelog Final Sixa smo igrali odlično u obrani, a iz nje je onda dolazio i napad. U polju je Felipe Perrone vodio našu igru s igračem više, što nam je davalo dodatnu energiju. Bilo je teško, trebalo je preživjeti te tri utakmice.





Vrlića očekuje nastup na Olimpijskim igrama pod brazilskom zastavom.


– Danas idem za Brazil, okupljamo se u Riju. Kasnije idemo za Kinu, potom u Mađarsku, Crnu Goru i u Hrvatsku. Nemamo prevelikih nadanja, najbitnije je biti među četiri najbolje ekipe u skupini, tu nam je najveći konkurent Australija. Ako što ostvarimo kasnije, to bi bio naš najveći uspjeh. Hrvatska će sigurno biti u borbi za medalju, ako ne i za samo zlato koje brani – kaže Vrlić.



Dubrovačka momčad je pobjedničkim plivanjem u Budimpešti okrunila blistavu sezonu. Ionako krcata klupskla riznica trofeja je obogaćena naslovima državnog prvaka i pobjedom u Kupu, sada i europskim slavljem.– Osvojili smo sve što smo mogli osvojiti. Pokazali smo da smo u ovom trenutku najbolja momčad u Europi. O kvalitetama igrača u redovima prvaka ne treba previše dvojiti, riječ je o čitavom nizu igračkih zvijezda, reprezentativaca, koje uz to »dišu skupa«. – Zajedništvo je naša najveća snaga. Odlično smo pripremljena momčad, fizički, tehnički i taktički.U lijepu priču se itekako uklopio i sam Vrlić, koji je po odlasku s Kantride pronašao pravu sredinu u kojoj će osvajati trofeje.

– Mogu samo reći na kraju sezone da mi je ovo bio do sada najbolji potez u karijeri – komentirao je Riječanin svoju selidbu u redove »jugaša«.