A-2 Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja večeras dočekuju Zemun na Kantridi

Zlatko Horvat

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Samo tri dana poslije pobjede nad Vojvodinom u Novom Sadu, vaterpolisti Primorja Erste banke vraćaju se obavezama u A2 Regionalnoj ligi. U goste riječkom sastavu stiže Zemun u susretu što počinje u 20 sati. Momčad Igora Hinića novim uspjehom treba potvrditi bodove iz Vojvodine uoči novog dugog putovanja kod lidera Radničkog u Kragujevac.


– U Novom Sadu smo odigrali jednu od najboljih utakmica od kada smo zajedno. Bila je to tvrda utakmica, koja je mogla i povoljnije završiti za nas. Plivali smo dobro, imali rješenja u napadu, bili dobri u obrani. Odlično je bilo… – kaže Igor Hinić, trener Primorja Erste banke.


Riječani su na ljestvici ispred svojih večerašnjih gostiju, odmah iza dvojca s maksimalnim učinkom, Radničkog i Solarisa.




– Favoriti smo, ali to treba potvrditi u bazenu. Zemun je jedna momčad koja igra dugo zajedno, sedam osam godina, sastavljena od igrača koji su izašli iz Crvene zvezde i Partizana. Njihova kvaliteta je iskustvo. Fizički nam ne mogu parirati, ali imaju neuobičajeni stil, žele umrtviti igru. Tražiš kontakt, a oni ga izbjegavaju.


Slijedi Kragujevac i Radnički, utakmica koja će odraditi ambicije riječkog sastava.


– Još je to predaleko, pokušavamo igrati utakmicu po utakmicu. Naš je cilj skupiti što više bodova. Za sada nam ide dobro, čak i više od planiranog, ali sportski je tražiti više i iz utakmice u utakmicu biti bolji.