Regionalna liga

Vaterpolisti “Primorja Erste banke” doživjeli uvjerljiv poraz u trećem kolu

Igor Duvnjak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Primorje Erste banka – Partizan 4:10 (0:2, 2:3, 0:3, 2:2)



RIJEKA Utakmica 3. kola Regionalne lige vaterpolista:  Primorje Erste banka – Partizan 4:10 (0:2, 2:3, 0:3, 2:2). Plivalište na Kantridi.  Gledatelja 500. Suci  Periš (Split), Virijević (Zrenjanin).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko 1, Brubnjak, Kovačević, Peroš, Blažić, Tkač, Rakovac 1, Mudražija, Radulović, Augusti, Paparić 1, Božić, Ford 1.


PARTIZAN: Rističević, Kasum, F. Janković 1, Lukić 1, Lazić 1, Tomić, M. Janković 1, Andrejević 1, Manojlović,  Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 2, Belopavlović, Vučinić 2.




Igrač više: Primorje EB 10  (3), Partizan 7 (6). Peteraca nije bilo.


»Primorje Erste banka« je pred lijepo popunjenim tribinama ostalo bez bodova u ogledu  s beogradskim »Partizanom«. Poletarcima s Kantride su se »ukočile ruke« u napadu koji je djelovao sterilno, bezopasno  s vrlo sporim protokom lopte nasuprot agresivnoj i vrlo pokretljivoj suparničkoj obrani, koja je bila vrlo učinkovita s igračem manje.


Do posljednjeg odmora, kada je susret već bio odlučen, kapitulirala je samo dva puta od devet takvih situacija. U isto vrijeme »Partizan« je iskoristio svojih svih pet napada s igračem više i postao je  praktički nedostižan Riječanima puno prije posljednjeg zvuka sirene te je posljednja četvrtina bila samo nužno obavljanje formalnosti.


Jankovićev lob


Mladi Riječani su započeli utakmicu hermetički zatvorenom obranom pazeći na suparničke pokušaje  u zoni pred kapetanom, vratarom  Franom Čubranićem. Do sredine prve četvrtine dozvolili su beogradskim napadačima tek jedan izlazak na streljačku liniju nakon čega je pogođena stativa iza domaće »jedinice«.


Na isti su se način postavili i gosti s izraženom agresivnošću u duelima pred svojim vratima te je domaćinima bilo itekako teško »razviti jedra« u napadu. Gledatelji su stoga dugo čekali da netko pronađen ključ za suparničku bravu što je nakon skoro šest minuta igre uspjelo Filipu Jankoviću koji je lobom donio prednost »partizanovcima«. 


Gosti su u svom posljednjem napadu četvrtine udvostručili prednost u napadu s igračem više, a do odlaska na prvi odmor domaća momčad nije uspjela kreirati akciju za pogodak iako je dva puta napadala sa brojčanom prednošću.



Igor  Hinić, trener »Primorja EB« nakon utakmice nije imao što puno dodati viđenome u vodi plivališta na Kantridi.–  Čestitam »Partizanu«. Bili su bolji,. Mi smo pokušali, nije išlo. Dominirali su od početka u obrani, a  tu obranu igraju agresivno. Mi nismo imali rješenje za to i čestitam im na pobjedi – kratko je poručio kormilar primorjaša.


U nepune prve četiri minute nastavka primorjaši su igrajući agresivno u obrani u dva navrata doplivali do pogotka zaostatka  kada su Antonio Čunko te Dario Rakovac s igračem više smanjili na 2:1 i 3:2. Suparnici su im se, međutim, redovito odmicali na raniju razliku budući da su tri puta zaredom lako realizirali šanse s igračem više.


Time su si trasirali put do opipljivijeg vodstva ostvarenog nepune dvije minute do kraja četvrtine kada je Marko Janković »otpadak« od stative spremno poslao u mrežu za 5:2.


Bez odgovora


Već u svom prvom napadu trećeg dijela igre gosti su postali još nedostižniji kada je Lukić s igračem više pogodio za   teniskih 6:2. Kada je u idućem napadu Aksentijević iz polukontre ionako veliku razliku povećao na čak 7:2, domaća klupa je minutom odmora pokušala promijeniti nagovještavajući rasplet događaja.


Ništa od toga, domaći napadači su i dalje zamuckivali bez teksta pred Rističevićem,  dok su na drugoj strani Beograđani nastavili puniti Čubranićevu mrežu. »Partizan« je bio u  velikoj rezultatskoj i psihološkoj prednosti, čuvao je veliki kapital čekajući strpljivo priliku nasuprot grogiranih domaćih »kapica« koji su pucali ćorcima  prema Rističeviću. To se, naravno, sve itekako odražavalo na semaforu, nepunih pet minuta do kraja rezultat je bio čak 10:2.