Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB večeras su gosti Jadrana

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

U petak nam stiže »Jug CO«, krema kvalitete europskog vaterpola. Bit će nam užitak igrati i dokazivati se s njima – kaže kormilar »primorjaša« Igor Pezelj



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« nakon uspješnog novosadskog gostovanja i ostvarene očekivane pobjede nad »Vojvodinom« večeras nastavljaju plovidbu u ubrzanom ligaškom ritmu. Večeras su gosti splitskog »Jadrana« od 17.15 sati da bi već u petak ugostili prvaka »Jug Croatia osiguranje«. O tome je bilo riječi na klupskoj »pressici« na kojoj su sudjelovali trener Igor Pezelj i oporavljeni kapetan, reprezentativac Ivan Buljubašić. U uvodu jučerašnjeg skupa u Trofejnoj sali »Primorja 08« na Kantridi novinari su svjedočili svečanom potpisivanju ugovora o suradnji izmjeđu »Primorja EB« i »Medica«.


– Vrhunski sport i vrhunska zdravstvena skrb idu ruku pod ruku. Specijalna bolnica »Medico« vodeća je regionalna privatna zdravstvena ustanova te smo stoga ponosni što postajemo partnerom VK »Primorje EB« kao vodećeg društva regije. Bogata i trofejna povijest riječkog kluba obvezala nas je da podržimo njihov budući rad i uspjehe – rekla je dr. sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice »Medico«.


Partneri


Zoran Jukica, čelnik »Primorja EB«, također je zadovoljan potpisanim ugovorom.– Sretni smo što je Specijalna bolnica »Medico«, vodeći regionalni brend zdravstvene usluge postala naš partner. »Medico« je stup zdravstvene skrbi naše Rijeke i Kvarnera, a dijelimo i brojne zajedničkle vrijednosti, izvrsnost, natjecateljski duh, ustrajnost da postignemo ono što se čini gotovo nemogućim, kao i ljubav prema onome što radimo – poruka je čelnika »primorjaša«.

Buljubašić


Momčad se nada splitskim bodovima u dvoboju s izravnim konkurentima kako bi u petak dočekala dubrovačke favorite.




– U Novom Sadu smo osvojili važne bodove, sada gostujemo kod »Jadrana« kojeg dobro znamo nadajući se da ćemo ostvariti naš naum i pobijediti – rekao je kormilar Riječana Igor Pezelj. – U petak nam stiže »Jug CO«, krema kvalitete europskog vaterpola. Bit će nam užitak igrati i dokazivati se s njima, a kako igramo doma nećemo se predati, pokušat ćemo ostaviti što bolji dojam.


Ivan Buljubašić je jedva dočekao kraj duge prisilne pauze zbog slomljenog rebra.– Nisam igrao od 30. studenog prošle godine i utakmice s »Ferencvarosom«. Svakog dana mi je sve bolje. Bit ću u sastavu u Splitu, nadam se da ću pomoći suigračima kako bismo se vratili s pobjedom – poručio je Ivan Buljubašić, svojevremeni europski prvak te olimpijski pobjednik.