Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB svladali Medveščak i opravdali ulogu favorita

Igor Duvnjak



RIJEKA Utakmica 6. kola A2 Regionalne lige vaterpolista Primorje EB – Medveščak 14:4 (6:0, 2:2, 3:1, 3:1). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 100. Suci Banovac, Kuzmanić (Split).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Kovačević 2, Brubnjak 2, Putt, Marić, Blažić 2, Tkač 1, Rakovac 1, Petrić 1, Vrlić 3, Augusti, Aksentijević 1, Olić, Babić 1.


MEDVEŠČAK: Jelovina, Jurlina, Car, Cvanciger, Šimić, Buconić 1, Pavlinić, Vlahović, Geratović 2, Lakoš 1, Sirovec, Tokić,Poropat.




Igrač više: Primorje EB, Medveščak. Peterci: Primorje EB 1 (0), Medveščak -.


Vaterpolisti Primorja Erste banke su okus niškog poraza isprali sigurnom i uvjelrjivom pobjedom na Medveščakom na Kantridi. Igrači trenera Igora Hinića su zorno pokazivali koliko su kvalitetnija momčad od svojih zagrebačkih gostiju ne ostavljajući suparnicima nikakve nade u iznenađenje pod Učkom. Poslije visoke pobjede kapetana Darija Rakovca i suigrače u idućem kolu očekuje mnogo teži ispit, gostovanje u Šibeniku.


Riječani su od prvih zaveslaja htjeli pokazati tko je favorit na Kantridi što im je itekako uspjevalo u tim početnim potezima. Za samo nešto od prve tri minute igre već su poveli 4:0 nakon što su mrežu gostiju pogađali Marko Blažić i Tin Brubnjak sa igračem više, Srđan Aksentijević i Mislav Vrlić iz igre. Ionako snažan dojam o totalnoj premoći “bijelih” kapica je do prvog odmora samo pojačan, četvrtina je okončana s teniskih 6:0 za domaćine koji su izrešetali mrežu bivšeg primorjaša Duje Jelovine koji je bio kao na streljani. Odnos snaga se nije promijenio niti do “velikog odmora”, domaćini su poslije dvije četvrtine vodili 8:2. Posljednji odmor domaćini su dočekali sa prednošću čak 11:3, svoj monolog su okončali pobjedom 14:4.