Priča se nastavlja

Vaterpolisti Primorja EB predstavili momčad za novu sezonu na Trsatskoj gradini

Igor Duvnjak

Momčad Primorja EB za novu sezonu/R.BRMALJ

Momčad Primorja EB za novu sezonu/R.BRMALJ



RIJEKA Besplatni sat povijesti zahvaljujući riječkom vaterpolu. Tako bi se moglo opisati rujansko rano poslijepodne na Trsatskoj gradini gdje je javnosti na svečan način uz glazbu predstavljena ekipa vaterpolista Primorja Erste banke za iduću sezonu. Namjernik, koji je u to vrijeme prošetao Trsatom mogao je vidjeti stalno prisutne skupine turista i hodočasnika koji su posjetili drevnu crkvu Majke Božje i svjedočiti uz ostalo i fotografijama dolaska njezina najslavnijeg hodočasnika, Svjetoga Ivana Pavla II 2003. godine pred čijom se bistom redovito zaustavljaju brojni vjernici, otisnuvši se potom na gradinu, drevno prebivalište slavnih obitelji Zrinskih i Frankopana čuo je žamor mladosti i glazbu koji su pratili izlazak na scenu riječkih vaterpolista dok mu je još u ušima odzvanjala poruka iz pjesme “Najdraža Rijeko”, one nezaboravne riječi “Pogledaj Kvarner sa vrha Trsata”. 


Klub s Kantride, baštinik bogate tradicije naravno sada ne razmišlja o prošlosti, u kojoj je tijekom više od stotinu godina bilo brojnih uspona i padova, tijekom kojih je bilo i osvajanja prestižnih naslova, ali i bolnih potonuća, ispadanja u niži rang natjecanja. Klub je sada u prostoru “ničije zemlje” između ovih krajnosti nakon blještavila osvajanja titule državnih prvaka i pobjednika hrvatskog Kupa, te dva puta drugog mjesta među najboljim europskim klubovima sada sa svojim mladim snagama želi zaveslaj po zaveslaj zaplivati prema mirnim vodama i eventualno jednog dana krenuti prema što višim pozicijama. O realnosti ovog trenutka okupljenima je svjedočio i čelnik kluba, proslavljeni napadač Samir Barać.


– Ovi dečki rade ili studiraju, uz to i treniraju naporno dva puta na dan – rekao je Samir Barać. – Nema dvojbe da se maksimalno žrtvuju za svoj sport i za svoj klub. Sve su to riječki dečki, sa strane je tek Maroš Tkač, koji je toliko dugo ovdje i stopio se sa nama da ga nimalo ne smatramo strancem. Nastavljamo sada ovu lijepu riječku sportsku priču našeg kluba, koja traje više od stotinu godina.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU