Dramatični finiš

Vaterpolisti ”Primorja EB’ pobijedili ”Primorac” u Regionalnoj ligi

Igor Duvnjak



RIJEKAUtakmica 7. kola Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – Primorac 12:11 (3:1, 5:3, 1:2, 3:5). Bazen Kantrida. Gledatelja: 200. Suci: Vlašić (Zagreb) i Matijašević (Herceg Novi).


PRIMORJE EB: Čubranić, Čunko 3, Brubnjak, Kovačević, Peroš 1, Blažić 2, Tkač 1, Rakovac 2, Petrić, Saftić, Augusti, Paparić 1, Božić, Ford 2.PRIMORAC: Shubladze, Matković, Crepulja 3, Petrović 1, Gluhaić 4, Gopčević, Mačić 1, Vukmirović, Latinović, Gregurević 1, Vukasović, Paunović 1, Radnjić, Todorović.Igrač više: Primorje EB 9 (5), Primorac 11 (6).

Vaterpolisti »Primorja Erste banke« izronili su prvu domaću pobjedu nakon što je Australac Georg Ford u dramatičnom finišu pogodio s igračem više za 12:11. Riječki sastav je dominirao sve vrijeme igre, da bi u završnici doveo uspjeh u pitanje, ali je ipak izdržao do kraja bučno pozdravljen od navijača. Igrači su pjesmom pri ulasku u svlačionice slavili zapažen uspjeh.


Mladi »primorjaši« na prvi su odmor otplivali s dva zaveslaja prednosti, nakon što je u završnici četvrtine gostujuća obrana osjetila ubojitost ljevice Antonija Čunka. Kod 1:1 »dvojka« Riječana je dvama projektilima izazvala pljesak navijača donijevši obećavajućih 3:1. Za samo tri minute bilo je već 5:1, nakon što su poentirali Dario Rakovac iz igre i Duje Peroš s igračem više, pri čemu je obrana domaćina djelovala vrlo teško prolaznom. Do »velikog odmora« ova značajna prednost je sačuvana uz kanonadu u napadu, a obrana se tri puta obranila s igračem manje te je bilo 8:4 poslije dvije četvrtine.




Raspoloženi vratar Fran Čubranić i borbeni suigrači ispred njega dali su sve od sebe kako bi održali itekako zadovoljavajući »vodostaj« i to im je polazilo za rukom. Australac George Ford je tik pred posljednju minutu treće četvrtine s igračem više pogodio za 9:5. Ipak zaboravljeni Paunović je u doslovno posljednjoj sekundi toga dijela igre lako smanjio na 9:6.


Odmah početkom posljednje četvrtine Lovro Paparić je blistavom »šraubom« u stilu Igora Hinića vratio itekako obećavajuću prednost uoči posljednjih sedam minuta igre (10:6). Kotorani su, međutim, reagirali serijom 3:0 i Gluhaić je nešto više od četiri minute do kraja razmak sveo na minimum (10:9), stoga je domaćinima novi gol Čunka bio vrijedan predah. U finišu su dostignuti s igračem više, golom Crepulje, da bi Ford zabio gol za pobjedu.