Uvjerljiva pobjeda

Vaterpolisti Jadrana pokorili Strasbourg i ušli u Ligu prvaka

Hina

Foto Facebook VK Jadran

Foto Facebook VK Jadran



STRASBOURG Vaterpolisti splitskog Jadrana izborili su nastup u Ligi prvaka još jednom uvjerljivom pobjedom nad francuskim Strasbourgom, kojeg su kao gosti svladali sa 16-7 (3-2, 5-2, 3-2, 5-1) u uzvratnom dvoboju 3. kruga kvalifikacija te s ukupnih 29-12 pridružili dubrovačkom Jugu i zagrebačkoj Mladosti u grupnoj fazi elitnog klupskog natjecanja.


Zvonimir Butić je s tri gola bio najefikasniji igrač splitske momčadi, dok se po dvaput u strijelce upisali Rino Burić, Marin Vrdoljak, Marin Delić i Antonio Dužević. Strijelce Strasbourga predvodio je Dubrovčanin Pavo Marković s tri gola.


Vaterpolisti splitskog Jadrana igrat će u skupini A Lige prvaka zajedno s dubrovačkim Jugom AO, ruskim Sintez Kazanjom, mađarskim Szolnokijem, crnogorskim Jadranom iz Herceg Novog, španjolskom Barcelonetom, njemačkim Spandauom 04 i grčkim Olympiacosom.




Splićani će u 1. kolu (8. listopada) ugostiti Olympiacos, koji je aktualni europski doprvak, dok će Jug gostovati u Herceg Novom.


U skupini B će se natjecati zagrebačka Mladost, zajedno s europskim prvakom mađarskim Ferencvarosem, njemačkim Hannoverom, talijanskim Pro Reccom, gruzijskim Dinamom iz Tbilisija, francuskim Marseilleom, mađarskim OSC-om iz Budimpešte i španjolskom Terrassom.


‘Žapci’ natjecanje otvaraju 9. listopada gostovanjem u Budimpešti kod OSC-a.


Vaterpolska Liga prvaka – 3. krug kvalifikacija


Strasbourg – Jadran ST 7-16 (ukupno 12-29)


Sintez Kazanj – Brescia 10-7 (22-20)


Digi Oradea – Terrassa 5-6 (12-16) 


Vouliagmeni – OSC Budimpešta 6-7 (9-18)