Daljinsko plivanje

Troje hrvatskih predstavnika na SP-u u Šangaju

Hina

Imena putnika za SP odredio je izbornik Vicko Šoljan, a Hrvatsku će na 10 i na 25 kilometara predstavljati Karla Šitić, Tomislav Soldo i Josip Soldo



ZAGREB – Od 19. do 23. srpnja u Šangaju će se održati Svjetsko prvenstvo u daljinskom plivanju na kojem će nastupiti i troje hrvatskih plivača – Karla Šitić, Tomislav Soldo i Josip Soldo. Svo troje će nastupiti na 10 i na 25 kilometara.


Imena putnika za SP odredio je izbornik Vicko Šoljan u suradnji s Izvršnim odborom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, a temeljem rezultata na kvalifikacijskoj utrci u Kostreni.


Svjetska federacija je nakon pogibije američkog maratonca Francisa Crippena na utrci Svjetskog kupa u Al Fujairahu radi zaštite sigurnosti plivača dodatno postrožila uvjete za nastup na otvorenim vodama i uvela pravilo da na svakog natjecatelja na 25 km mora biti i jedan trener. Zato će u pratnji naših maratonaca biti Slaven Šitić, Anita Šitić i Nikola Papak.




Hrvatska reprezentacija na put kreće 14. odnosno 15. srpnja, a discipline od 10 km, koje su na rasporedu 19. (žene) i 20. srpnja (muški), ujedno su i prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. gdje će se direktno plasirati prvih deset plivača i plivačica.


Od naših predstavnika najveće šanse za taj veliki pothvat ima 19-godišnja Splićanka Karla Šitić, najveća uzdanica hrvatskog daljinskog plivanja.