Klub na prekretnici

TEKTONSKI POREMEĆAJI Zoran Roje više nije sportski direktor Primorja

Igor Duvnjak

RASTANAK SVE IZVJESNIJI – Zoran Roje / Arhiva NL

RASTANAK SVE IZVJESNIJI – Zoran Roje / Arhiva NL

Što će se događati dalje, ne znam. Ne mogu decidirano tvrditi, ali vjerojatno će doći do promjena u upravljanju klubom, što se tiče uprave i predsjednika – rekao je dugogodišnji istaknuti igrač, trener i sportski direktor riječkih vaterpolista



Zoran Roje više nije sportski direktor vaterpolista »Primorja Erste banke«! Posljednja je to u nizu vijesti s riječkog bazena, koje jedna za drugom govore o dugotrajnim tektonskim poremećajima u redovima nekadašnjih hrvatskih prvaka i viceprvaka Europe. Nakon što je iz kluba otišao trofejni predsjednik Predrag Sloboda počelo je urušavanje zdanja koje je stvorio, prvo odlascima brojnih asova. Nakon nedavnog neuspjeha, četvrtog mjesta u Hrvatskoj, klub se zbog financijskih teškoća odrekao usluga najistaknutijih igrača. Cosmin Radu ide u »Mladost«, Australac Nathan Power u splitski »Jadran«, Ante Vukičević ima ponudu iz Napulja, dok donedavni kapetan Ivan Buljubašić, vratar Duje Jelovina, Slovak Maroš Tkač još ne znaju gdje će nastaviti karijeru. U takvoj neizvjesnoj situaciji se do daljnjega iz kluba povukao i Igor Hinić, svojevremeno kooptiran u stručni stožer.


Odlazak


– U ovom trenutku sam u povlačenju s funkcije sportskog direktora – potvrdio je Zoran Roje. – Više nisam taj koji sastavlja momčad za iduću sezonu, nisam više onaj koji radi na pripremama za novu sezonu. Veliki su izgledi da ću se povući s ove funkcije. Što će se događati dalje, ne znam. Ne mogu decidirano tvrditi, ali vjerojatno će doći do promjena u upravljanju klubom, što se tiče uprave i predsjednika. To, međutim, još nije definitivno, ali se ide u tom pravcu.


Iza Zorana Roja je put dug skoro pola stoljeća, od dana kada se 1969. godine počeo baviti vaterpolom trenirajući na Školjiću i u moru na ondašnjem Gradskom kupalištu. Stigao je do visina osvajajući srebro na Olimpijskim igrama 1980. godine, da bi 1984. godine bio kapetan olimpijskih pobjednika. Od tada do danas je, osim sezona provedenih u napuljskom »Canottieriju«, sve vrijeme bio u »Primorju«. Nakon igračke karijere bio je trener i sportski direktor, izuzev onog kratkotrajnog razdoblja kada je bio izbornik hrvatske reprezentacije.


Klubu sve najbolje




– U svakom slučaju, sada mi je to sve malo neobično, još u biti i ne znam kako se osjećam. Vidjet ćemo kako će biti kada vrijeme učini svoje. Najbitnije je da sam ono što sam radio, radio srcem. Priča traje dok traje, sada je vjerojatno došla do kraja. Klubu želim sve najbolje. Živjet će i dalje s manje ili više uspjeha, klub nikada nije pojedinac – poručio je Zoran Roje dok riječki kuloari već dugo bruje o tome da on i dugogodišnji direktor primorjaša Damir Radonić, nisu, najblaže rečeno, na istim valnim dužinama. Ispada da nakon više desetljeća plodne suradnje jednostavno ne mogu biti zajedno pod istim krovom.


Ova priča je uvod u neke nove dok »Primorje Erste banka« u neizvjesnosti čeka skorašnji kalendarski početak ljeta. U neobaveznim ćakulama se čuje da se na odlazak sprema i sadašnja uprava, uostalom predsjednik Zoran Jukica je nedavno za naš list izjavio da traži novog predsjednika. Špekulira se raznim imenima, no nitko još javno i službeno ništa ne govori. Nakon pomalo zaboravljenih večeri u kojima su se slavili šampionski naslovi u riječkom vaterpolu svi oni dobronamjerni odlaze na spavanje s brojnim pitanjima na koje im nitko ne daje odgovora.