Pripreme s reprezentacijom na Kantridi

Sukno: Kada smo zdravi možemo pokazati dobar vaterpolo

Igor Duvnjak

Dobro radimo, u punom smo treningu, tako da nije to naša neka spektakularna igra, ali smo uspjeli pobijediti ozbiljne suparnike poput Italije i Španjolske. Znači da idemo dobrim putem – kaže Sukno



RIJEKA » Među osamnaestoricom izabranika izbornika Ivice Tucka, koji kandidiraju za Europsko prvenstvo, što će se od 13. do 26. srpnja igrati u Budimpešti, i biser je svjetskog vaterpola Sandro Sukno, iza kojega je burna sezona osvajanja naslova državnog prvaka s »Primorje Erste bankom«, ali i preležana mononukleoza. Tihi napadač, koji najglasnije priča u igri, već je zaboravio na bolest, nakon klupske sezone zadovoljan je vježbanjem na riječkim pripremama.


   – Dobro je, dobro radimo, dobro treniramo – kaže napadač »primorjaša«. – Osvojili smo i ovaj pripremni turnir, tako da smo za sada zadovoljni. U punom smo treningu, tako da nije to naša neka spektakularna igra, ali smo uspjeli pobijediti ozbiljne suparnike poput Italije i Španjolske. Znači da idemo dobrim putem.



Izbornik Ivica Tucak je nakon nedjeljnog jutarnjeg treninga reprezentativcima dao slobodnu večer budući da je okončan mini ciklus od šest treninga. Reprezentacija u Rijeci u jutarnjem terminu uglavnom nabija kondiciju, u večernjim satima osim rada u teretani na rasporedu su tehničko-taktički treninzi. Posljednji riječki trening je u srijedu, u četvrtak se putuje na turnir u Grčku.





   Nakon kratkog odmora reprezentativci su prionuli napornom radu, ispada da nema odmora.


Oslabljena momčad


– Koliko god trajala pauza malo je odmora – kaže Sandro. – Ali ne može se birati. Koliko-toliko smo se odmorili i krenuli smo dobro. Dobro treniramo i nadam se da ćemo do Europskog prvenstva svi biti zdravi. Priželjkujem da ćemo onda moći napraviti neki rezultat.


   Reprezentacija je oslabljena bez ozlijeđenih Paula Obradovića i Ivana Krapića, a hrvatska skupina je teška s Mađarskom, Srbijom, Njemačkom, Španjolskom, Francuskom…


   – Sigurno je da neće biti lako – procijenio je Sukno. – Stvarno, igramo i s domaćinom i sa Srbijom te Španjolskom i Njemačkom. Ima tamo stvarno dobrih momčadi, Ali nadam se da ćemo doći svi zdravi. Kada smo spremni i zdravi možemo pokazati dobar vaterpolo, a onda imamo kvalitete za prolaz.


   Mercato »Primorja EB« je u znaku »mršavih krava«, otišli su olimpijski pobjednici, braća Daniel i Denes Varga, te Paulo Obradović, a nitko nije došao na Kantridu.


Prijelazni rok


– Iznenađen sam – kaže Sandro, misleći u prvom redu na odlazak svog dobrog prijatelja Obradovića. – Za Varge je bilo najavljeno da odlaze, ovo s Obradovićem se dogodilo iznenada. Iskreno rečeno, iznenađen sam, ali što ćemo. Za sada smo puno slabiji, ali se nadam da će uprava uspjeti dovesti nekoga jer u prvom redu treba popuniti broj budući da nam nedostaje igrača. Isto tako očekujem da će to biti kvalitetni igrači, kako bismo mogli parirati u domaćem prvenstvu, a i u Europi.


   Odlaskom igrača te prelaskom Obradovića u Dubrovnik, »Jug CO« se trenutno doima jačim sastavom od »primorjaša«.


   – Sigurno je jači – suglasan je Sukno s tom procjenom. – Ali, prijelazni rok još traje. Kako sada stvari stoje, njih je i brojčano više, tako da su odmah i jači. Nadam se da će gospoda Sloboda i Roje naći zamjene jer su Varge i Obradović vrhunski igrači. Nadam se da ćemo probati dovesti nekoga barem blizu njihove kvalitete. Uvijek mi je bio prvi cilj da bude jaka momčad, da igramo u Europi. Trebat će dovesti prave igrače jer neće biti lako ni ući u Ligu prvaka, a mislim da je igranje u njoj imperativ. Ali, o tom potom, sada je u prvom planu reprezentacija, a kasnije ćemo pričati o klubu.