Miroljubiva uvertira

Srbi znaju kako protiv Hrvatske u polufinalu EP-a

Igor Duvnjak

S. JEŽINA

S. JEŽINA

Nema iznenađenja, Hrvati znaju nas, mi znamo njih - kaže Dušan Mandić



RIJEKA Srbija je u Barceloni opravdala epitet svjetske vaterpolske velesile, aktualni olimpijski pobjednici i trostruki uzastopni europski prvaci dočekuju veliki polufinalni dvoboj s Hrvatskom poslije uvjerljive četvrtfinalne pobjede nad Mađarima.


– Prošli smo najgori dan na svakom natjecanju, dan poslije kojeg, ako izgubiš nemaš nikakvu želju igrati. Četvrtfinale je po tradiciji najteža utakmica na svakom turniru. Međutim, nismo strahovali od Mađara, dobro ih poznajemo. Kad se tako dobro poznaješ i kada nema tajni onda i možeš ocijeniti i kako će se utakmica razvijati. Sve je bilo dobro i to nas je obradovalo, a vjerujem i navijače u Srbiji – kaže srpski napadač Sava Ranđelović. – E, sada već postaje zanimljivo. Finalisti prvenstva će sigurno biti iz našeg hotela. Sve tri momčadi koje tu spavaju, plasirale su se u polufinale, pored Hrvata i nas tu su Španjolci. Oni se istina hrane u posebnom dijelu, ali je hrana ista za sve pa iznenađenja nema. Grci su pak utučeni vijestima od kuće. Vlachos i igrači su plakali tijekom minute šutnje. Užas, nikome to ne bi poželio.


Dušan Mandić je odigrao zapaženu partiju protiv Hrvatske na OI u Riju.




– Očekuje nas pravi vaterpolski spektakl. S nestrpljenjem čekamo da počne utakmica. Nema iznenađenja, Hrvati znaju nas, mi znamo njih. Poznati su nam njihovi aduti. Pokušat ćemo to spriječiti, a prije svega tranziciju i traženje centara, koji na ovom prvenstvu dobijaju puno isključenja bez lopte. Najbitnija nam je naša obrana. Ako budemo igrali kao u četvrtfinalu, bit će im jako teško. Bitno je da izdržimo. Hrvatska igra kao ekipa, traže centre do samog kraja napada. Neću otkrivati cijelu taktiku, ali znamo kako što raditi – rekao je Mandić.