Odlazak iz "Primorja EB"

Sloboda: Ništa nije gotovo; Sukno: Igrat ću u Reccu

Igor Duvnjak

ŠTO DONOSI SUTRA? – Sandro Sukno i Predrag Sloboda / Foto NL arhiva

ŠTO DONOSI SUTRA? – Sandro Sukno i Predrag Sloboda / Foto NL arhiva

Kada se sve završi, onda ćemo pričati što ćemo dalje. Sukno ima pravo pregovarati ako želi, ako ode, onda ćemo vidjeti što dalje. Bez obzira kako ovo završilo, Primorje ide dalje  – kaže predsjednik Predrag Sloboda



RIJEKA Dan poslije objave velikog vaterpolskog transfera, najavljenog odlaska Sandra Sukna iz redova državnog prvaka »Primorja Erste banke« u redove aktualnog prvaka Europe, talijanskog »Pro Recca«, valovi se nisu smirili, situacija  je jasna, ali ne do kraja. Ovaj golgeter svjetskoga glasa je sam potvrdio da je vrlo blizu povratka u Genovski zaljev, u klub iz kojeg je prije tri godine stigao na Kantridu, jučer je potvrdio da je sve dogovorio s klubom magnata Gabrielea Volpija, ali s druge strane nema ništa »crno na bijelo«, ugovor nije potpisao.  


»Primorjaši« pak ne bacaju koplje u trnje te čelnik kluba Predrag Sloboda ističe činjenicu da Sukno nije potpisao za »Pro Recco«.


– Igrat ću u »Pro Reccu«. Nisam još potpisao, ništa još nije službeno, ali bit će – decidiran je Sandro Sukno, aktualni olimpijski pobjednik koji je u svoje tri riječke sezone s »Primorjem EB« osvojio osam trofeja. Riječ je o dva naslova državnoga prvaka, tri hrvatska Kupa,  dvije titule pobjednika Jadranske lige i o ovogodišnjem naslovu pobjednika Regionalne lige. – Ne znam još kada će to biti, imam reprezentativnih obaveza, oni također imaju svojih obaveza. Sada je sve samo stvar potpisa.


Idemo dalje




Čelnik kluba s Kantride je suzdržan u komentaru, nije htio govoriti  ništa konkretnije čekajući rasplet priče sa Suknom.


– Ništa za sada nije definirano, kada se sve završi, onda ćemo pričati što ćemo dalje. Sukno ima pravo pregovarati ako želi, ako ode, onda ćemo vidjeti što dalje. Kako god ovo završilo, mi idemo dalje – rekao je jučer kratko Predrag Sloboda dok se po povratku iz Bergama na tršćanskom aerodromu spremao na let za Rim.


Suknov odlazak je svakako otvorio veliku rupu u ekipi državnoga prvaka koju nije moguće popuniti jer je na svijetu malo igrača takvog kalibra. Uz to klub je zatečen ovim potezom, mercato je odmakao te nema baš prevelikog izbora u traženju zamjene potencijalnom novom pojačanju »Pro Recca«. Za očekivati je da »primorjaši« krenu u potragu za novim imenima, što će naći, vidjet će se. Po onoj  »život ide dalje«, na Kantridi se okreću sutrašnjici koja iz sadašnje perspektive bez Sandra Sukna ne djeluje tako blistavo, kao što je bilo proteklo razdoblje u kojem je klub velike tradicije razmazio navijače i navikao ih na borbu za trofeje na domaćoj i europskoj sceni.


Trofeji


U »Primorju EB« smatraju gotovom stvari dolazak talentiranog srpskog napadača s desne strane Nikole Dedovića iz kragujevačkog »Radničkog« te angažiranje reprezentativca »Mladosti« Ante Vukičevića, napadača s lijeve strane. Izgledan je odlazak španjolskog ljevorukog reprezentativca Javiera Garcije te iskusnika Marka Eleza. Kada se stavi sve na vagu, ta momčad svakako nije težine kao ona iz proteklih sezona, to je jasno i najvećem vaterpolskom laiku. Sportski direktor Zoran Roje poručuje da će  »Primorje EB« i dalje konkurirati za mjesto na Final Sixu Lige prvaka i boriti se za domaće trofeje. Navijačima ne preostaje drugo nego samo pomisliti: »Pozlatile ti se riječi«. Neće biti lako jer »Jug CO« ne miruje, namjerava dovesti mladog reprezentativnog centra Luku Lončara iz »Mladosti« i vratiti ljevorukog reprezentativca Mara Jokovića iz »Pro Recca« i krenuti u borbu za povratak naslova prvaka u Gruž. Ode li Sukno, koji sam govori da je njegov odlazak gotova stvar, jesen će početi davati odgovore na točnost tvrdnje da je  njegova era na riječkom bazenu bila »zlatno doba« kvarnerskog vaterpola.