Bio je na rubu

Slavni plivač priznao da je nakon Olimpijade razmišljao o samoubojstvu

Hina

REUTERS

REUTERS

Nakon Rija, bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu«, izjavio je 32-godišnji Lochte u interviewu za televizijsku postaju ESPN



Američki plivač Ryan Lochte priznao je kako je razmišljao o samoubojstvu nakon skandala na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru gdje je zajedno s trojicom kolega iz reprezentacije izmislio napad.


»Nakon Rija, bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu«, izjavio je 32-godišnji Lochte u interviewu za televizijsku postaju ESPN.


»Bilo je trenutaka kada sam plakao i pomislio:’Ako sada odem spavati i sutra se ne probudim, još bolje’«, dodao je šesterostruki olimpijski pobjednik. »Bio sam na rubu da okončam karijeru«.




Lochte i još tri američka plivača Gunnar Bentz, Jack Conger i James Feigen, svi osvajači zlata u Riu, izmislili su da su ih opljačkali lažni policajci 14. kolovoza u zoru dok su se vraćali taksijem u olmpijsko selo.


Snimljeni su na benzinskoj postaji gdje su urinirali po zidovima i vandalizirali sanitarni čvor prije nego su se posvađali s djelatnikom.


Lochte je u Brazilu optužen za »lažno svjedočenje o zločinu«.


Američki olimpijski odbor ga je početkom rujna prošle godine suspendirao na deset mjeseci i ta suspenzija ističe 30. lipnja, ali svejedno neće moći nastupiti na američkom prvenstvu 2017. i na svjetskom prvenstvu u Budimpešti od 14. do 30. srpnja.


Lochte, čija djevojka manekenka Kayla Rae Reid, uskoro treba roditi, istaknuo je da želi nastaviti karijeru do OI 2020. u Tokiju gdje se nada da će povećati svoju kolekciju medalja.