Hrvatska medalja

Skokovi u vodu: Brezovac i Melša srebrni na EP-u

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Hrvoje Brezovac i Juraj Melša osvojili su titulu europskih juniorskih viceprvaka u sinkroniziranim skokovima s trometarske daske osvojivši 30.150 bodova na prvenstvu, što danas završava u Rijeci, i ispisali hrvatsku povijest u skokovima u vodu. Zagrebački je dvojac digao na nogu malobrojnu publiku na tribinama bazena na Kantridi s kojega se orilo: Hrvatska, Hrvatska. Čak i nakon štu su Nijemci Lou Massenberg i Patrick Kreisel nakon svojega petoga skoka ipak potvrdili titulu sa 315.57 bodova, a Švicarci Simon Rieckhoff i Jonathan Suckow osvojili broncu sa 292.77 bodova.


– Ne znamo što reći, dojmovi su još uvijek prejaki – poručili su uglas Brezovac i Melša, koji još dugo nakon natjecanja nisu bili svjesni da su osvojili najsjajnije hrvatsko odličje u skokovima u vodu. Marcela Marić je prije pet godina na juniorskom EP-u u Beogradu osvojila broncu na jednometarskoj dasci, skakači »Trešnjevke« jučer su otišli korak dalje. Uoči natjecanja su poručili da će dati sve od sebe, jučer su prvo imali broncu oko vrata, uoči posljednje serije srebro, a nakon posljednjeg skoka i silnih osmica na svojem kontu imali su i zlato. Tada su na scenu stupili Nijemci i iznova potvrdili dominaciju na riječkom bazenu. No, Brezovac i Melša nisu tugovali zbog zlata, u nevjerici su gledali u red čestitara koji je postajao sve veći.– Iskreno, nismo ništa očekivali, išli smo na sve ili ništa i na kraju je odlično ispalo. Nijemci? Nismo uopće gledali skokove, koncentrirali smo se samo na sebe i kako što bolje izvesti skokove. Nismo htjeli gledati čak niti njihov zadnji skok – rekao je Juraj Melša, koji je s Brezovcem na prošlogodišnjem prvenstvu u Bakuu ostao korak do postolja.

– Ovo je najbolji dokaz da se ovih godinu dana treniranje itekako isplatilo. Nadam se da se vidimo u Tokiju 2020. godine – rekao je Brezovac