Uspjeh karijere

Rudić: Ovo je najdominantnija ekipa u povijesti Igara

Hina

Nakon dva zlata s bivšom Jugoslavijom i jednog s Italijom, sada je po prvi puta postao olimpijski pobjednik s Hrvatskom 



LONDON Ovo je najveći uspjeh i u mojoj karijeri jer sam u Londonu vodio momčad koja je osvojila zlato na najdominantniji način u povijesti olimpijskih turnira, kazao je nakon osvajanja zlatnog odličja i pobjede nad Italijom hrvatski izbornik Ratko Rudić. 


»Bili smo tijekom cijelog turnira odlični, dizali smo se iz utakmice u utakmice i stvarno se ne sjećam kad je itko uz ovoliku premoć došao do olimpijskog zlata. Posve smo zaslužili ovaj naslov, ali to je bio i jedan projekt, jer smo ja i moj stručni stožer radili dan i noć. Imao sam doista sjajnu skupinu suradnika, a i odličnu generaciju igrača«, kazivao je Rudić, koji je nakon dva zlata s bivšom Jugoslavijom i jednog s Italijom, sada po prvi puta postao olimpijski pobjednik s Hrvatskom. 


»Naravno da su emocije puno izraženije jer sam sada na čelu hrvatske reprezentacije. Veselje je bilo neusporedivo veće, a i zato što ovo smatram svojim najvećim trenerskim uspjehom«, ustvrdio je najveći vaterpolski trener u posljednjih dvadesetak godina, koji se nije izjasnio o budućnosti. 




»Prvo se moram dobro odmoriti, Olimpijske igre su doista stresno natjecanje, a onda ćemo vidjeti što dalje i kakvu ću odluku donijeti. Ja sam još uvijek u dobroj formi«, zaključio je Rudić, koji će nakon povratka u Hrvatsku odmor provesti na moru i u Gorskom kotaru. 


»Mjesto se zove Zelin Mrzlovodečki, kraj Crnog Luga. Tamo ću se odmarati, brati gljive…«, izrekao je zlatni Rudić, prije ceremonije proglašenja pobjednika.