Regionalna liga

Riječki vaterpolisti večeras se sastaju s Partizanom: Nemamo imperativa, ali želimo pobjedu

Igor Duvnjak

BUDVA DONIJELA MORE SAMOPOUZDANJA – Igor Hinić, David Burburan, Fran Čubranić i Anita Gregorović  / snimio  S. DRECHSLER

BUDVA DONIJELA MORE SAMOPOUZDANJA – Igor Hinić, David Burburan, Fran Čubranić i Anita Gregorović / snimio S. DRECHSLER

Borimo se, hoćemo pobijediti, pogotovo na Kantridi nitko ne može više željeti pobjedu od nas samih. Tako ćemo se i dalje postavljati – kaže trener mlade riječke momčadi Igor Hinić



Vaterpolisti »Primorja Erste banke« večeras nastavljaju utrku za bodovima u Regionalnoj ligi, na svom bazenu dočekuju beogradski »Partizan« u susretu što počinje u 20.15 sati. Mlade riječke kapice za sobom imaju domaći posrtaj s »POŠK«-om nakon kojega su se izdigli, ostvarivši pun pogodak u Budvi. O večerašnjem nastupu te o prethodnim ispitima bilo je riječi jučer na uobičajenoj klupskoj »pressici« na kojoj su govorili član uprave David Burburan, trener Igor Hinić i vratar riječke momčadi Fran Čubranić.


– Iza nas je veliki rezultat u Budvi, tamo smo ostvarili velik uspjeh. Vratili smo se s tog putovanja sa bodovima u ogledu s respektabilnim suparnicima – kazao je David Burburan, nekadašnji istaknuti igrač potekao u riječkom bazenu. – Ostvarili smo pun pogodak i bilo je zaista lijepo biti Riječanin u Budvi. Ovom pobjedom je nagrađen dobar rad trenera Igora Hinića i njegove momčadi.


»Partizan« je višestruki prvak Europe, ime je koje se sa štovanjem izgovara u vaterpolskim krugovima.




– Nastupamo protiv jednog od najtrofejnijih vaterpolskih klubova na svijetu. Uvijek izazivaju respekt po samom imenu i igračima koje imaju te po jednoj od najboljih svjetskih škola vaterpola. Mi nemamo imperativa. Tu je domaća publika koja podržava naše mlade dečke, koji trebaju dobro pristupiti utakmici. Valja samo ostaviti primorjaško srce u bazenu – poručio je Burburan.


Igor Hinić »zida kuću od temelja«, radi s totalno pomlađenom ekipom koja je u Budvi dobila nužnu dozu samopouzdanja.


– Uvijek je ljepše pobijediti nego izgubiti, tjedan nakon pobjede je uvijek ljepši. Jako sam zadovoljan pristupom igrača u prvim utakmicama. Borimo se, hoćemo pobijediti, pogotovo na Kantridi nitko ne može više željeti pobjedu od nas samih. Tako ćemo se i dalje postavljati. Gledao sam »Partizana« s »Primorcem« u Kotoru. Dominirao je igrom i agresivnošću, presingom na rubu isključenja, imaju i jako dobre kontre. Naš odgovor je da na to sve reagiramo još jače. Nema euforije, moramo ostati na zemlji. Do kraja će nam sve utakmice biti teške ili super teške, laganih nema. Hvala igračima na borbenosti, ta »kemija« koju imaju između sebe je pravi put.


O kompaktnosti momčadi je svjedočio nadareni mladi pouzdani vratar Fran Čubranić.


– Po uzrastu smo bliski, odlično se slažemo. »Partizan« je također mlada ekipa. Nema razloga za brigu, dali smo sto posto od sebe u prve dvije utakmice, mislimo tako nastaviti. Radimo odličan posao na treningu, to će se vidjeti i na utakmici – rekao je vratar primorjaša.