Stiže Solaris

Riječki vaterpolisti kreću u borbu za plasman od petog do osmog mjesta

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Nadamo se da nećemo ostati na četiri postignuta gola kao što je bilo u jednoj utakmici s njima. Obrana je tada bila dobra, primili smo sedam golova, sada to može biti još i manje - kaže Vrlić



RIJEKA Toni Batistella, najveće davno rovinjsko pojačanje vaterpolista Primorja, jučer je bio u svom uobičajenom điru na riječkom bazenu raspitujući se kod Damira Glavana, olimpijskog »srebrnjaka« i člana uprave »primorjaša«, o skorašnjem nastupu svojih silno mlađih nasljednika u borbi za plasman od petog do osmog mjesta u prvenstvu Hrvatske, u kojem im je večeras od 20 sati na bazenu Kantrida prva prepreka šibenski Solaris. Davno su bili dani iz ranih »sedamdesetih« kada su Batistella i suigrači kao svježi prvoligaši u bivšoj Jugoslaviji nastupali na improviziranom terenu na kupalištu pećinske »Šestice« izazivajući itekakvu znatiželju brojnih kupača.


Sada su potpuno drugačija vremena, riječki vaterpolisti skaču u vodu u velebnom zdanju bazena na Kantridi gdje je jučer održana uobičajena klupska pressica uoči utakmice sa Šibenčanima, ove sezone itekako visoke prepreke mladoj momčadi trenera Primorja EB Igora Hinića. Njegovi puleni večeras konačno stavljaju točku na dugu natjecateljsku stanku započetu poslije već zaboravljenog početka play offa hrvatskoga prvenstva u kojem je apsolutni favorit Jug Croatia osiguranje na svom terenu očekivano samo obavio nužnu formalnost protiv nadarenog vratara Riječana Frana Čubranića i njegovih suigrača.


– Stanka je bila duga, a inače pauza nikada nije dobra jer se pritom izgubi natjecateljski ritam. Zapravo smo bili mjesec dana bez službene utakmice – konstatirao je Igor Hinić, momčad kojega je u tom razdoblju održavala formu u trening utakmicama s vaterpolistima iz Trsta. – Nadamo se samo da se ova pauza od službenih utakmica neće odraziti na naše izdanje u bazenu. Što se tiče naše momčadi, i dalje ne možemo računati na oboljelog Duju Peroša, a u ekipu se vraća oporavljeni Srđan Aksentijević. Jasno da vjerujemo da će večeras sve biti dobro i očekujemo da ćemo u međusobnom nadmudrivanju iznenaditi naše goste. Naravno, očekujemo pobjedu poštujući njihove dvije ovosezonske pobjede nad nama s tri i pet golova razlike, no u oba slučaja nismo bili kompletni.




Uz Hinića je pred novinare izašla i jedna od njegovih uzdanica, bek Mislav Vrlić, koji sa suigračima kao napeta puška čeka večerašnji duel s tradicionalnim rivalima.


– Nismo igrali mjesec dana, u toj dugoj pauzi smo naporno trenirali. Želimo biti što bolji u ovom razigravanju, cilj nam je peto mjesto u hrvatskom prvenstvu – kazao je Vrlić. – U ovim duelima sa Solarisom želja nam je odigrati čvrstu obranu, a onda ćemo u napadu nešto napraviti. Nadamo se da nećemo ostati na četiri postignuta gola kao što je bilo u jednoj utakmici s njima. Obrana je tada bila dobra, primili smo sedam golova, sada to može biti još i manje.