Polufinale doigravanja

Radu: Dat ćemo sve od sebe protiv “Mladosti”

Igor Duvnjak

Cosmin Radu / Foto Roni BRMALJ

Cosmin Radu / Foto Roni BRMALJ



RIJEKA- Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su odradili zadaću i preko Splićana uplivali u polufinale doigravanja za prvaka. U dvije utakmice Riječani su ukupno za tri gola bili bolji od momčadi sa Zente (11:10, 9:7). To je ono najpovoljnije za navijače momčadi s Kantride, no trener Igor Pezelj i njegovi najbliži suradnici ne mogu biti zadovoljni onim što su riječke »kapice« prezentirale u bazenu. Dugo su se mučili s goropadnim suparnicima, toliko da se čovjek upita je li »POŠK« toliko napredovao u posljednje vrijeme ili momčad domaćeg trenera Igora Pezelja nije pružila onoliko koliko bi mogla.


– Glavno je da smo ušli u polufinale. U cijeloj utakmici smo imali puno kontranapada, ali nismo uspjeli zabijati golove – ustvrdio je Rumunj Cosmin Radu, majstor na dva metra. – Kontrolirali smo igru, vodili smo i ušli među četiri najbolja. Pobjeda je pobjeda.


U riječkom taboru su se prije početka sezone nadali finalu, ali s obzirom na dosadašnje duele s »mladostašima« te želje ne izgledaju nimalo lako ostvarive. Polufinale se igra na dvije pobjede, prvi susret je sutra u Zagrebu.




– Kao i u svakoj utakmici, tako ćemo i sada ići na pobjedu, spremit ćemo se za to. Sigurno je da su oni favoriti, pobijedili su nas u dvije utakmice, ali to ne znači da mi nećemo dati sve od sebe – poručio je Cosmin Radu.