Poravanali na 1-1

Prvenstvo Hrvatske: Jug svladao Primorje EB

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



DUBROVNIK » Druga utakmica finala play-offa hrvatskog vaterpolskog prvenstva: Jug Croatia osiguranje – Primorje Erste banka 13:12 (1:1, 2:4, 2:2, 3:1, 5:4). Peterci: 8:9 Muslim, 9:9 Bošković, Garcia promašaj, Obradović – Vićan brani, 9:10 Šetka, Younger – Vićan brani, 9:11 Elez, 10:11 Fatović, Sukno – Bijač brani, 11:11 Ivanković, 11:12 Muslim, 12:12 Bošković, Garcia promašaj, 13:12 Obradović. Plivalište u Gružu. Gledatelja: 1.200. Suci: Banovac (Split) i Caputti (Italija). 


  JUG CO: Bijač, Macan, Bošković 4, Janović, Younger, Fatović 2, Marković, Bušlje 1, Visković, Bautović, Bicari 1, Obradović 4, Popadić-Batina, Ivanković 1.   PRIMORJE EB: Vićan, Burić, Radu 2, Krapić 1, Peroš, Sukno, Muslim 2, Petrović 3, Mudražija, Elez 1, Šetka 1, Garcia 1, Lazović, Buljubašić 1. 

  Igrač više: Jug CO 14 (8), Primorje EB 10 (5). Tri osobne pogreške: Radu (Primorje EB) u 29, Janović (Jug CO) u 30, Petrović u 31. minuti. Peterci: Jug CO –, Primorje EB 1 (0). 


   Domaći »Jug CO« je izvukao pun pogodak na ruletu peteraca i omjer pobjeda vratio na 1:1. Nakon što je utakmica u regularnom dijelu okončana 8:8 odlučujući gol u ruletu peteraca zabio je Paulo Obradović. Riječani su u dvama navratima imali priliku prelomiti utakmicu, u regularnom dijelu »Primorje EB« je vodilo 8:5, iako Sandro Sukno nije iskoristio peterac, a u izvođenju peteraca imali su prednost od 11:9. Međutim, Sukno i Garcia nisu uspjeli svladati Bijača, da bi u infarktnom raspletu domaćin ipak slavio. Iduća utakmica igra se iduće subote u Rijeci. 




   Domaća momčad u početku u dva navrata nije iskoristila brojčanu prednost, a onda je nekako poentirala s igračem više. Strijelac je bio Bošković. U šestoj minuti gosti iz Rijeke našli su put do mreže ljevicom Javiera Garcije. Gledatelji su u drugoj četvrtini vrlo brzo vidjeli dva pogotka s jednakim brojem igrača. Obranu prvaka je nadmudrio njezin bivši član Paulo Obradović, dok je na drugoj strani točan bio Cosmin Radu. Na red je potom došao gostujući bek Antonio Petrović za vodstvo Riječana, ali mu je uskoro s igračem više uzvratio Bošković. Gosti su još jednom poveli, poentirao je Ivan Buljubašić, u pretposljednjoj minuti četvrtine mu se priključio kapetan Ivan Krapić za 5:3, pri čemu su gosti od pet brojčanih prednosti iskoristili čak četiri. 


   Početkom »drugoga poluvremena« Sandro Sukno imao je veliku šansu za dodatno odvajanje svoje ekipe, ali nije iskoristio peterac. Kaznio ga je prijatelj Paulo Obradović i s igračem više u 22. minuti vratio nadu »jugašima«. Međutim, »probudio je lava dok spava«, gol je s dva metra postigao Cosmin Radu, a iz daljine Antonio Petrović. Ipak, prije posljednjeg odmora Obradović je još jednom pronašao put do mreže Frana Vićana. I u posljednjoj četvrtini gosti su imali tri zaveslaja prednosti, ali im je uzvratio Fatović, da bi Bicari u 27. minuti smanjio na 8:7. Gosti su se obranili s dva igrača manje, ali je uskoro s brojčanom prednošću Bušlje produžio seriju Dubrovčana na 3:0 i izborio izvođenje peteraca.