Svjetska liga

Protiv Italije za finale: Hrvatska vaterpolska reprezentacija lakoćom nadmašila Kazahstan

Hina

DVAPUT PRECIZAN – Maro Joković / Snimio Damir ŠKOMRLJ

DVAPUT PRECIZAN – Maro Joković / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Anđelo Šetka bio je najefikasniji igrač u vrsti izbornika Ivice Tucka



RUZA Četvrtfinalna utakmica Svjetske lige vaterpolista: Hrvatska – Kazahstan 19:3 (6:0, 3:2, 6:0, 4:1).


KAZAHSTAN: Makhmetov, Medvedev, Švedov 1,  Pilipenko, Altayev, Šmider, Šakenov 2, Verdes, Ukumanov, Ruday, Manafov, Turlykhanov, Šljemov.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Petković 2, Lončar 2, Joković 2, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje, Fatović 2, Krapić 1, Šetka 5, Garcia 2, Marcelić.


 Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale završnog turnira Svjetske lige u ruskoj Ruzi nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Kazahstan 19:3.  




Bila je to četvrta uvjerljiva pobjeda hrvatskih vaterpolista koji su u skupini nadigrali Japan (13:5), Rusiju (12:7) i Australiju (8:3).


Dvoboj protiv Kazahstana bio je tek jači trening, a »barakude« su do pobjede predvodili Anđelo Šetka s pet golova i Ante Vukičević s tri gola, dok su Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Loren Fatović i Javier Garcia zabili po dva pogotka. Kod Kazahstana Murat Šakenov je zabio dva gola.


Za ulazak u finale odabranici izbornika Ivice Tucka igrat će u danas protiv Italije, koja je u četvrtfinalu pobijedila Australiju 13:5. Najefikasniji u redovima talijanske vrste bili su Pietro Figlioli s pet golova te Alessandro Nora i Michael Bodegas sa po dva gola. Kod Australaca, koje vodi hrvatski stručnjak Elvis Fatović, najefikasniji igrač je bio Jarrod Younger s dva pogotka.


Plasman u polufinale je izborio i branitelj naslova, reprezentacija Srbije je bez većih problema pobijedila Japan 19:10.