Kvalitetan branič

Primorje dobija pojačanje: Australac George Ford stiže u Rijeku

Igor Duvnjak

Nužno pojačanje - George Ford

Nužno pojačanje - George Ford

Zbog Vrlićeve ozljede morali smo dovesti kvalitetnog braniča, a Ford bi trebao stići do 15. rujna – kaže predsjednik kluba Samir Barać



RIJEKA – Kako stvari stoje, kapicu vaterpolista »Primorja Erste banke« opet će nositi jedan Australac, poslije beka Nathana Powera, koji je iz Rijeke preselio u splitski »Jadran«, na Kantridu dolazi George Ford. Do ovog transfera došlo je spletom nesretnih okolnosti, poslije teške ozljede beka Mislava Vrlića, koji je u prometnoj nezgodi slomio potkoljenicu. Vrlić je jedan od ključnih igrača u drastično pomlađenoj ekipi trenera Igora Hinića, mladić, koji će, nažalost, propustiti dobar dio sezone.


Novo vodstvo »primorjaša« se uoči početka sezone, kada svi klubovi već odrađuju pripreme, tako našlo u nezgodnoj situaciji traženja brzog rješenja, popunjavanja praznine u momčadi nastale nakon Vrlićeve ozljede. Pojačanje je nađeno uz pomoć dubrovačke golgeterske legende Elvisa Fatovića, asistenta Ratka Rudića prilikom osvajanja olimpijskog zlata 2012. godine i potom izbornika Australije s kojom je ove godine osvojio sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, što je od 1998. godine i četvrtog mjesta na SP-u u Perthu najveći uspjeh Australaca na velikim natjecanjima. U Fatovićevoj momčadi je minuloga ljeta u Mađarskoj igrao i bek George Ford, također sudionik Olimpijskih igara u Brazilu, izgledni novi »primorjaš«, standardni australski reprezentativac rođen 1993. godine.



Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici su nagrade Dražen Petrović. Helena Vuković je u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kg, dok je Miran Maričić u Suhlu osvojio zlato na juniorskom SP-u u disciplini zračna puška 10 metara. Najuspješnija ekipa je kuglačka reprezentacija U-18, u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić, koja se okitila naslovom svjetskih prvakinja, a najuspješnija momčad je vaterpolska reprezentacija U-18 u sastavu koje je i »primorjaš« Lovro Paparić, koja je u na SP-u u Podgorici također došla do zlata. Najveće nade hrvatskog sporta su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kg i Paško Božić. (H)





– »Primorje Erste banka« se u ovome trenutku, što često ponavljamo, oslanja na svoju vlastitu vaterpolsku školu. Zbog ozljede Vrlića smo, međutim, bili primorani raditi na dovođenju jednog igrača u iznimno kratkom vremenu, doći do kvalitetnog braniča, što je vrlo teško. Ta prilika nam se pružila preko Elvisa Fatovića – kazao je odnedavno predsjednik riječkih vaterpolista, Samir Barać, koji je, kao i trener Riječana Igor Hinić, igrao zapaženu ulogu zajedno s prijateljem Fatovićem u hrvatskoj reprezentaciji.


– Fatović nam je jako puno pomogao u ovome transferu. Bilo je nužno dovesti Forda, igrača na bekovskoj poziciji kako bismo mogli pomoći, ne samo klubu, nego i našim mladim bekovima Marku Blažiću te Karlu Kovačeviću da mogu napredovati s jednim takvim igračem. Prema dogovoru, Ford će nam najavati dolazak, u Rijeku bi trebao doći do 15. rujna.


Ozljeda Vrlića dovela je do tektonskih poremećaja u momčadi, koja ima samo jednog »sidruna«, mladu nadu Lovru Paparića. Sada će Igor Hinić morati izmišljati neka druga rješenja.