Počele pripreme

Primorje EB se priprema za sezonu, večeras stiže Vasas

Igor Duvnjak



RIJEKA Igor Pezelj, novi trener vaterpolista »Primorja Erste banke«, zasukao je rukave, svakodnevni treninzi će od večeras biti protkani i adekvatnom prigodom za uigravanje.


Na Kantridu, naime, večeras stiže budimpeštanski »Vasas«, a spomen mađarskog vaterpola na Kantridi ionako budi lijepe, ne tako davne uspomene, kada su s braćom Danijelom i Denesom Vargom »primorjaši« osvojili duplu krunu. Ovi trening susreti će biti prvi sparinzi riječkog sastava uoči sezone.


– Mađari će u Rijeci biti do četvrtka, nije mi poznat sastav njihove momčadi, imali su dosta promjena – kaže Pezelj o dolasku kluba s kojim se »Primorje EB« svojevremeno ogledavalo na europskoj sceni i nije dobro prošlo.




– Ove će nam utakmice dobro doći. Svi igrači su zdravi. Za deset dana će nam se priključiti Cosmin Radu, koji igra na Malti. Danas u Zagreb stiže Australac Nathan Power, trebao bi biti na večernjem treningu. Lovro Paparić sa Svjetskog juniorskog prvenstva ide odmah s vratarom Franom Čubranićem u Nizozemsku na Europsko prvenstvo. Na njih dvojicu nećemo moći računati gotovo do kraja rujna.


Prvenstvo počinje 8. listopada, u prvom kolu Regionalne lige »Primorje EB« će ugostiti splitski »Jadran«.